Az Origó szóbeli (középfokú) nyelvvizsgán ott rögtön megmondják hogy hány pontot értél el?
Mi 3-an voltunk és én voltam az utolsó és miután kijöttem kb. 10 perc után ki is rakták.
Kb. 2 hete voltam, szóval ez viszonylag friss ;-)
p.s.: Milyen nyelvből mész? Éééés sok sikert!
Hogy hogy csak hárman voltatok? Milyen nyelvből voltál? Nagyon nehéz volt?
Én eszperantóból megyek!
Oroszból voltam.
És nem, nem volt nehéz, sőt...könnyebb volt, mint amire számítottam. 80%-os lett, pedig csak 2 éve tanulok oroszul és nem is valami aktívan. Az első évben volt heti 2 órám utána fél évig 1 hetente és fél éve pedig nem is voltam órán és itthon sem foglalkoztam vele sokat. Csak gondoltam megpróbálom, mert kell a felvételi pontokhoz.
A vizsga maga pedig úgy zajlik (leírom hátha nem tudod):
Bemész és csak és kizárólag a célnyelven beszélnek veled, meg se póbálj magyarul beszélni. Be kell mutatkoznod és utána mindig megkérdezik, hogy milyen közlekedési eszközzel jöttél a vizsgára. Aztán húzol egy képet és egy szituációs feladatot. Ezekről beszélsz és utána vége is. Kb. 10 perc az egész. És a legjobb ha beszélsz végig, ne tarts nagy szüneteket, ha meg nagyon nem jut semmi az eszedbe akkor köhögj meg fújd ki az orrodat és az alatt tudsz egy kicsit gondolkodni. Hülyén hangzik, de nekem hasznos volt az első nyelvvizsgámon...azóta már rutinos lettem és nem kellenek ezek XD
Köszi, aranyos vagy, hogy így leírtál mindent! Nekem ez lesz az első vizsgám és piszkosul félek tőle. Úgy érzem nem tudok semmit, pedig már álmomban is eszperantóul beszélek! Félek a szituációtól nagyon!!!
Akkor Neked már több nyelvvizsgád is van?! Irigyellek! :)
Szia
én egy hét mulva megyek origo nyelvvizsgára.
És én is nagyon izgulok :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!