Nagyon nagyon nehezen megy az angol hallásutábni szövegértés. Hogyan tudnám valahogyan még is javítani?
Szörnyen rosszul megy a hallot szöveg megértése pedig már 3-4 éve tanulom a nyelvet. Írott szöveget nagyon nagyon jól megértek.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre hogy hogyan tudnám fejleszteni. szinte minden nap hallgatok angolt.
Lehet az a baj h nem vagyok az anyanyelvi közegben. :((
Milyen szinten vagy angolból? Ha már közelítesz a középfok felé, érdemes elkezdeni angolul híreket nézegetni. Azért jó, mert ott viszonylag szépen, érthetően beszélnek, ezért könnyebb megérteni, mint mondjuk egy sorozatot. :)
Nekem is a hallott szöveg megértése a gyengém mindegyik idegen nyelv tanulásakor, de tapasztalatból tudom, hogy ezen lehet segíteni, csak nagyon gyakorolni kell. Nekem az m1 angol nyelvű híradója segített. :)
Egy másik megoldás, hogy vannak fent pl. youtube-on is hallásértéses gyakorlatok, azokat is lehet csinálgatni, egyszer csak belejössz.
Nézz angolul filmeket angol felirattal.
Ha máshogy nem megy, fizess elő Netflixre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!