Hogyan tanuljam az angolt? 16/L
Előbb az igeidőket gyakorold be nagyon, milyen segédigék (do, have, will, stb.) kellenek létigék kellenek(am, is are, will be, have been), milyen a kérdés, a tagadás, az ige melyik alakja kell (a rendhagyó igékre különösen nagy figyelmet fordíts, nagy hibaként értékelhetik, ha mondjuk a become-t becomed-dé alakítod, szóval azokra ne sajnáld az időt).
Ezek után jöhet a Conditionals, Used to, Passive Voice, Reported speech.
Az elméleti háttérhez ezt azt oldalt ajánlom: [link]
A gyakorlati háttérhez pedig ezt:
Ha sorozatot szeretnél nézni gyakorlásképp, akkor először olyanokat nézz, amiket már láttál, csak ezúttal angol felirattal, és jegyzeteld a szavakat, kifejezéseket. A szókincsbővítés nagyon fontos, legalább annyira, mint a nyelvtan elsajátítása.
Ahhoz, hogy a fogalmazásod, nyelvtanod fejlődjön, mindenképpen írj angolul. Leveleket, novellákat, bármit. Ha van angolul beszélő ismerősöd, akkor beszélgess vele úgy, akár élőben, akár facebookon, bárhol.
Én is barátnőddel értek egyet, mert én is így tanultam meg angolul hogy vagy 200 epizódot néztem meg angol felirattal majd áttértem felirat nélkülire. Úgy tanulod így meg mint mikor gyerekként megtanultad a magyart, a sok ismétlés után megjegyzed.
Elárulom én azt se tudom mi a neve az igeidők 90% ának sőt a nyelvtani szabályokat se tudom viszont megvan a középfokú nyelvvizsgám és bárkivel bármiről elbeszélgetek angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!