Hogyan kezdjek neki? (újrakezdő)
Mondhatjuk, hogy a szókincsem elég nagy. Az egyik ismerősöm nemrég csinálta a felsőfokút és szókincs terén majdnem ugyanannyit tudok, mint ő.
Azonban egyszerűen nem tudok mondatokat formálni belőle. Szóban meg egyszerűen leblokkolok és az alap mondatokat/szavakat használom annak ellenére, hogy sokkal választékosabban is mehetne.
Azt hiszem, hogy a nyelvtannal van a gondom.. Hogyan kéne elkezdeni?
Vegyek egy nyelvtannal foglalkozó könyvet és kezdjem az elejéről rengeteg gyakorlással?
Szavakat is szeretnék még mellé tanulni. Azokat is milyen módszerrel?
Kezdjem el betanulni az 1000 question 1000 answerből a mondatokat és idővel a nyelvtan és ennek segítségével összeáll a dolog vagy mégis hogyan? :)
Néha angol könyveket is olvasgatok azonban hiába értem miről van szó, hiába tudom lefordítani. Egyszerűen valamiért nem ragadnak meg a szerkezetek. Nem tudnám ugyanúgy megfogalmazni annak ellenére, hogy minden szót ismerek belőle.
Néha én nevetek ezen a hülye helyzeten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!