Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » I will meet my ex-classmate.Id...

I will meet my ex-classmate.Ide nem kell a with. I go with my mommy to the shop.Ide pedig kell. Akkor ez most hogy van? Mikor kell használni?

Figyelt kérdés
2008. okt. 16. 22:20
 1/4 A kérdező kommentje:
Lehet az a kulombség hogy az egyik az anyával,a masik az pedig hogy az osztalytarsaimmal.Tehat a with=val,vel a masik az mal.Talan
2008. okt. 16. 22:29
 2/4 anonim ***** válasza:

nem, nem a -val és a -mal ugyanaz, csak a v hasonul és m lesz belőle, nem vagyok nyelvész de régen kb az is helyes lett volna hogy "anyámval".

ha az értelmét nézed a mondatban a go igéhez a "to" szócska és a "the shop" határozó tartozik "I go to the shop" és a "with my mom" plusz információ. A meet után pedig automatikusan következik h mondd kivel találkozol ahogy magyarul sem mondhatod simán hogy "én találkozom." az ige "kéri" a határozót. annyi hogy a magyarban odateszed a -val,-vel -t, az angolban nem szükséges. mert az angol egyszerűbb mint a magyar...

2008. okt. 17. 00:34
 3/4 A kérdező kommentje:
Koszonom a választ még ilyen keson is!;)
2008. okt. 17. 01:03
 4/4 anonim ***** válasza:
A meet-hez azért nem kell with mert az angol gondolkodás szerint nem "találkozom a volt osztálytársammal", hanem "találkozom a volt osztálytársamat". Tehát nem -val -vel. Viszont ha valakivel mész, akkor kell. Az angoloknál a találkozni nem olyan egyszerű ige mint nálunk, mert nem csak úgy találkozunk, hanem az is meg van jelölve, hogy ki az aki találkozik, tehát I MEET akkor azt a találkozást én indítványoztam.
2008. okt. 18. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!