Német vagy Francia?

Figyelt kérdés
Most megyek gimibe és már megjelöltem a németet mert úgy gondoltam, hogy azt jobban keresik, viszont én soha nem szerettem a német nyelvet hallani, meg úgy általában Németországot sem, és kétlem hogy meg fogom szeretni, vagy hogy egyáltalán nagy kedvvel állnék neki tanulni németet. A franciáról meg fingom sincs hogy milyen, meg hogy könnyű e vagy ilyesmi. + barátnőmet kérdeztem és azt mondta hogy inkább válasszam a franciát mert azt most jobban keresik. Szóval nagy a kavarodás. Mindenesetre várom a válaszokat azzal kapcsolatban hogy kinek mi a tapasztalata a némettel és/vagy a franciával.

2017. jún. 13. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:
89%

"barátnőmet kérdeztem és azt mondta hogy inkább válasszam a franciát mert azt most jobban keresik" Hol? :DDDD ez hülyeség.

A németnek sokkal nagyobb hasznát veszed az esetek 99%-ban, ha Magyarországban gondolkodsz, ellenben ha Franciaországba/Svájcba/Kanadába vagy hasonló helyekre mennél, akkor inkább francia. Minden máshol inkább a német.

A francia nyelv egyébként sokkal nehezebb, mint a német, beszéd/kiejtés meg főleg. Keress mondjuk youtube-n francia nyelvű videót, így megtudod mennyire tetszik vagy éppen idegesít!

Én a németre szavaznék, ha a hasznosságát nézzük, viszont ha ez neked nem szempont, akkor úgyis csak szenvedés lenne, ezért ekkor a franciát válaszd.

2017. jún. 13. 17:37
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Én ugyanígy voltam vele anno, német és francia között kellet döntenem. Végül a franciát választottam: szép nyelv, de elég nehéz, sok kitartás kell hozzá.

Neked is csak azt tudom javasolni, hogy olyan nyelvbe vágj bele, ami legalább egy kicsit tetszik! Baromi nagy szívás úgy tanulni, ha még hallgatni is utálod. Bár a németet Európában nagy valószínűséggel jobban tudnád hasznosítani, ha minimálisan sem érdekel, hülyeség azt választani szerintem. Sokkal könnyebb úgy megtanulni egy nyelvet, ha élvezed, szereted. Egy bizonyos szint után (felsőfokon már mindenképp) pedig elengedhetetlen, hogy tudj valamennyit az adott ország kultúrájáról, így ha Németország egyáltalán nem vonz, ez a része is szenvedős lesz.

2017. jún. 13. 17:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

Tehát én nyelvtől függetlenül biztos azt választanám, amelyik jobban érdekel. Nem az egyik ellen vagy a másik mellett kampányolok, csupán szeretném rá felhívni a figyelmedet, hogy a nyelvtanulást nagyon megkönnyítheti az adott nyelv szeretete :))

2017. jún. 13. 17:46
 4/4 anonim ***** válasza:
Francia...sokkal szebb és nem nehezebb a németnél, sőt ha angolt tanultál könnyebb lesz mert rengeteg szó azonos a franciával. A francia az elején elég nehéz, de ha jó a tanár hamar belejössz. Mellesleg sok francia cég van, és kevesen beszélik a nyelvet....
2017. jún. 19. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!