Furcsán néznének rám az osztálytársaim meg a tanárok?
Nem értem egészen. A "brit akcentus" a "hivatalos angol", elvileg ez lenne az, amit tanítani kellene az iskolákban - de ha ez ott furcsa lenne, akkor mi az, amit tanítanak?
Mellesleg az egyáltalán nem jó, amit többen írtak, hoyg tanulj meg "angolul" (feltehetöen "jó magyarosan") és majd Angliában megtanulod a jó kiejtést - ez teljesen rossz módszer, rossz beidegzödést alig lehet helyrehozni többé.
Szerintem jó kezdeményezés :D
(első 3 birkának gratulálok, már elnézést :/)
Inkább az a probléma/csapda, hogy mivel nincs hozzáértő tanár/összehasonlítási alap, nem tudhatod, hogy valóban mennyire korrekt a te "brit akcentusod". Ezt magadnak nehéz megítélni. Próbálkozhatnál talán anyanyelvi magántanárral, ha valóban ez úgyis a terved, hogy dolgozhassatok rajta.
Ha a beszédhangokat az angol módi szerint próbálod megtanulni (és nem csak behelyettesíted a hozzá legközelebbi leginkább megfeleltethető magyar beszédhangot), az mindenképpen dícséretes igyekezet.
Nyelvtanításban szokás teljesen hanyagolni a logopédiát mint témát (az egy-két magyartól nagyon elütő hang kivételével), viszont például egy nyelvvizsgás vizsgabiztos biztos, hogy ismeri ezeknek a helye skiejtését is.
Hogy furcsán néznek rád az akcentuskezdeményeid miatt, és mit csinálj: erre nem lehet mit mondani, mert ez a nyelvtanulástól teljesen más téma és szempont.
Ha meg tudod úgy oldani, hogy a megítélésed/népszerséged ne romoljon nagyon, akkor csináld.
Mondjuk én biztosan önkritikusan elgondolkoznék azon is, valóban elérte-e már a "brit akcentusom a hiteles szintet, vagy még béna vagyok benne - hátha nem is a tanár hülye hozzá. :)
"Mellesleg az egyáltalán nem jó, amit többen írtak, hoyg tanulj meg "angolul" (feltehetöen "jó magyarosan") és majd Angliában megtanulod a jó kiejtést - ez teljesen rossz módszer, rossz beidegzödést alig lehet helyrehozni többé"
Ez teljesen igaz! Nekem hiába amerikai a férjem, a magyaros kiejtésem kicsit sem változott. Egyszerűen túl nehéz lenne a rossz beidegződéseket kijavítani, ha erre figyelnék, az a napi kommunikáció rovására menne.
"első 3 birkának gratulálok, már elnézést :/"
Ezt a dolgot soha nem értettem és nem is fogom. Attól, hogy valakinek nem egyezik a véleménye a tiéddel, miért lesz birka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!