Latin? Spanyol? Vagy német?
Figyelt kérdés
Gimnazista leszek, angolul tanulok nyolc éve, és kell a második idegen nyelv.
Én spanyolt szeretnék, de a szüleim azt mondják hogy az állatorvosi egyetemen hasznosabb a latin és amikor mondtam hogy nem akarom akkor hogy tanuljak németet.
Könnyebb az egyik a másiknál? Ha spanyolt tanulok sokkal nehezebb lesz az orvosi? Ill. Sokkal nagyobb előnnyel indulok a spanyollal?
2017. máj. 13. 10:23
1/5 anonim válasza:
Hagyd a latint, nekünk is erőltették gimiben, semmire nem volt jó. Rendszertani elnevezéseket egyszer tanultunk négy év alatt.
2/5 anonim válasza:
Latin hasznos több szakon is (pl.: jog) viszont nem érdemes második nyelvként tanulni szerintem. Akkor màr inkább a német, ha arról is lehet szó.
3/5 anonim válasza:
Én a spanyolt nagyon szerettem/szeretem így könnyű volt, a német meg azok alapján amiket hallok nem az. Második nyelvként biztos nem tanulnék latint, az orvosin úgyis valami tudást magadra szedsz latinból és emellett akkor lenne már angol + egy másik nyelvtudásod. És mivel a spanyol a latinból jött, így többet érnél vele orvosin mert bizonyos szavak hasonlítanak, míg a némethez szerintem nem sok köze van.
4/5 anonim válasza:
Állatorvosira járok. 1 félév latinunk volt, a nyelvtan részéből a birtokos esetet és a ragozásokat tanultuk, ezen kívűl csak orvosi kifejezéseket vettük át. Teljesen felesleges emiatt 4 évét tanulni, mert nem fogod tudi annyit használni, mint a németet/spanyolt. Egyébként e kettő közül én a németet ajánlanám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!