Mitől függ, hogy a spanyol nyelvben mikor nőnemű és mikor hímnemű egy főnév?
meg kell tanulni külön mindegyiket
buta a kérdésed!
vannak egyes szabályok, amik segítenek felismerni, h. hímnem v. nőnem (pl. a végződések), de ezeket, akárcsak a németben v. franciában a szavakkal együtt kell memorizálni.
és én nem ugyanezt írtam??
amik segítenek felismerni, h. hímnem v. nőnem (pl. a végződések)
ahogy azt is mondtam, h. nem minden esetben lehet csak végződés alapján eldönteni, és vannak kivételek is.
Király Rudolf: Tanuljunk könnyen, gyorsan spanyolul!
Szerezd be, olvasd el. Ki nem másolom most neked az egész fejezetet, bocs.
"Leginkább arra voltam kíváncsi, h ha vannak "a"-ra végződő hímnemű és nőnemű szavak is, akkor azt mi alapján döntöm el h "la"-t vagy "el"-t írok elé, de már lassan kezdek rájönni, csak egyedül valóban nehéz."
Pontosan ez az amit meg kell jegyezni egyenkent... erre aztan nincs semmifele szabaly, hogy a kiveteleknel mi alapjan dontod el. Be kell magolni oket mint pl "el dia" nem "la dia". Lesz ez meg sokkal sokkal bonyolultabb is, mert a ragozasban is van rengeteg kivetel (mint kb minden nyelvben)
4. valaszolo voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!