Német. Hogy vannak ezek a mondatok?
Reggel 7-kor indultunk.
Viki mellett ültem, zenét hallgattunk, ettünk és beszélgettünk a buszon. Kb. 3 óra volt az út Bécsbe. Fél 11 fele érkeztünk meg. Nagyon sok szép dolgot láttunk a buszból. Meggnéztük a kastélyt, sétáltunk a kertben és sok képet csináltunk. Ez után a belvárosba is bementünk, ahol 1 órát együtt sétáltunk utána volt 3 óra szabadidő. Elmentünk 2 osztálytársammal vásárolni, és fagyit enni. Németül pár szót beszéltünk. Bécs igazán szép város hasonló mint Budapest. Utoljára 5 éve voltam, szóval jó volt újra ellátogatni. 6-kor indultunk haza és 8 ra már meg is érkeztünk Bpre. Fárasztó nap volt emellett jól is éreztem magam.
Kb. 3 óra volt az út Bécsbe.
Die Fahrt nach Wien dauert cirka 3 Stunden lang.
Fél 11 fele érkeztünk meg.
Gegen 10:30 sind wir angekommen.
Megnéztük a kastélyt, sétáltunk a kertben és sok képet csináltunk.
Wir haben das Schloss gesehen, danach sind wir im Garten spazieren gegangen, und wir haben viele Bilder gemacht.
Viki mellett ültem, zenét hallgattunk, ettünk és beszélgettünk a buszon.
Ich habe neben Viki gesessen/ vagy Ich saß neben Viki.
wir haben Musik gehört/vagy wir hörten Musik
und wir haben uns unterhalten/wir unterhielten uns miteinander
Bécs igazán szép város hasonló mint Budapest.
Wien ist eine wunderschöne Stadt, ähnelt Budapest.
Ez után a belvárosba is bementünk, ahol 1 órát együtt sétáltunk utána volt 3 óra szabadidő.
Danach sind wir in die Innenstadt gegangen, durch eine Stunde spazieren gegangen, außerdem hatten wir noch 3 Stunden freie Zeit.
Elmentünk 2 osztálytársammal vásárolni, és fagyit enni.
Ich bin mit meinen 2 Schülern gegangen zu einkaufen und Eis essen.
ennyiben tudtam segíteni.
aki 5 év alatt 2x is eljut Ausztriába, mint te, annak az a minimum, hogy ezeket le tuja fordítani, és megtanul tisztességgel németül.
én még sosem jártam Ausztriában sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!