Volt olyan koztetek aki nem az anyanyelven vegezte az egyetemet, kozep sulit, . Hogyan tanultatok meg hosszabb teoriat nem a nativ nyelveteken?
Középsuliban tanultam először idegennyelven, és akkor még nagyon nem ment (11-ben kerültem oda), így olyan tárgyaknál, mint a történelem pl., aminél sok-sok oldalt kellett memorizálni, én kezdetben lefordítottam magyarra. Utána, mikor jobban ment a nyelv, nem fordítottam, hanem leírtam idegen nyelven, de a saját szavaimmal, logikámmal. Effektíve, mint egy vázlatot, csak egész mondatokban... és azt vágtam be. Ha nem a saját gondolataidat tanulod, úgy nagyon nehéz.
Ja, a másik zseniális módszerem az volt, hogy felvettem telóra, ahogy felolvasom a könyvből az adott részt, és azt visszahallgattam párszor. Nem akkora hülyeség, mint amekkorának tűnik. :D
Egyetemen már ment a nyelv, ott már angolul nyomtam. Ha van egy kis időd, olvass tetszőleges, de számodra érdekes, és kikapcsoló sztorikat az adott nyelven. Akár fanfiction-öket! Ha te írsz, az is jó. Sokat számít, automatizál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!