Németországban postaládánkról leveszik a neveket. Mit kéne kiirnom nekik h e tegyék?
Figyelt kérdés
Kiirom a magyar neveinket a postaládára de már harmadszor szedik le. Lehet h vki szórakozásból vagy nem tudom,de mit kéne odairnom,hogy ne vegyék le? Köszi2017. ápr. 26. 08:32
11/22 Rick Mave válasza:
Bitte Namenschild nicht entfernen!
... így már jó?
14/22 anonim válasza:
Idegen ellenes valakik lehetnek, akik ezt megteszik
15/22 anonim válasza:
Vagy írd oda angolul (német megérti azt is)
Please do not remove (names)
16/22 anonim válasza:
Közel sem biztos, hogy megértik. Nagy tévhit, hogy a németek jól tudnak angolul, tisztelet a kivételnek. Persze a magasabb iskolázott rétegek tudnak angolul, különösen a nagyvárosokban, de összességében ez a németeknek csak kisebb hányadát teszi ki. Tudom miről beszélek, közel húsz éve élek Németországban.
17/22 A kérdező kommentje:
Rick! Igen jó, bár a 6-osét már leirtam, gyorsan kellett ezért nem akartam keresgélni a neten.
16-osnak igaza van, a németek nem nagyon tudnak angolul, inkább csak a fiatalok, de azok már franciául is.
Németo. tele van idős emberekkel, akiket el kell tartani a mai generációnak, és akik a saját "tájszólásukkal" beszélnek, hiába tanulja az ember a mostani németet, van hogy a fiatal egészségügyi dolgozó sem érti meg az öreget.
2017. ápr. 26. 17:09
19/22 anonim válasza:
Finger weg, Arschloch! Wenn ich dich finde, werde ich dich töten.
20/22 Rick Mave válasza:
Hm, ich glaube kaum, dass es klug ist – besonders für einen Außenseiter ohne Sprachkenntnisse und eigene Rocker-Clique mit Baseballschlägern bewaffnet -, die Situation mit einer derartig vulgären Sprache eskalieren zu lassen... Der Gegenschlag kann schnell kommen: in den Briefkasten geworfene faule Eier, beschmierte Eingangstür, zerkratzer Autolack.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!