Akik csak angolul tudnak el tudnak helyezkedni németországban?
Ha német nyelvterületen élsz, akkor sajnos nincs választási lehetőséged. Ha ennyire nem szereted (amit teljesen megértek), akkor költözz el! Ha nem teheted (mert mondjuk odaköt a családod), akkor meg vegyél erőt magadon!
(Én kinn tanultam egy ideig. Az egyetemen már szinte minden német tudott angolul - ami mondjuk 15-20 évvel ezelőtt még nem volt jellemző -, de elhelyezkedéshez kell a német, mert elvárják.)
Persze majd mindenki angolul fog veled beszélni, angolul lefordítják az iratokat, angolul töltheted ki majd a jelentkezéseket, angolul rendelsz pizzát..... álmodozzz....
Én a párom után jöttem ki úgy, hogy csak törtem a németet és az elején próbálkoztam angolul, mert sokkal gyorsabban menne, de ezt ők úgy konkrétan lesz.@rják. Németben vagy beszélj németül. 1-2 helyen, ahol amúgy is bevándorlók vannak, nem pedig helyiek, ott nem probléma az angol. De így nem lehet élni. Hogy akarnál hivatalos papirokat elintézni? Kapsz egy levelt a bevándorlási hivataltól és fingod se lesz hogy mit akarnak majd? Vagy majd megkéred őket, hogy légyszi angolul írjatok nekem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!