Lehetek úgy természettudományis szakfordító, hogy középfokon beszélek angolul és van is biológia diplomám?
Van B2-es nyelvvizsgám, viszont írásban jobb vagyok, mert beszélni annyira nem szeretek (magyarul sem vagyok az a fecsegő típus, angolul meg pláne nem), tehát írásba jobban megy. Szeretném még javítani a tudásomat persze, ezen kívül gondolkoztam, hogy megcsinálnék egy TTIK-s szakfordítóit is, mert nagyon szeretem a biológiai témájú cikkeket olvasgatni, meg ugye diplomám is van belőle, de dolgozni benne nem szeretnék különösebben, elméleti alapon érdekel már csak.
Így tudnám csinálni ezt a munkát? (ha nem is teljes állásba, csak úgy egy lehetőségnek lenne). Mert nem vagyok nyelv zseni, de szerintem tudnám még hova tanulni az angolt, mert eddig csak arra mentem rá, hogy meglegyen a nyelvvizsga, de az igazából semmi volt.
Elnézést, nem tudpm megállni: xD
írásbaN
állásbaN
(a Hol? és Hová? helyhatározó ragjai (-ba, be -ban, ben) közti különbség)
nyelvzseni, egybeírva.
Az ilyen valaminek a valamije alapú szóösszetételeket (katonaiskola, madáretető, stb.) egy szóba írjuk a magyar nyelvben.
Te tényleg azt hiszed, hogy mert nagy erőlködve találtál 2 hibát, ami bárkinél előfordul, aki tud gépírni és nem néz a billentyűzetre folyton? Szánalmas vagy, gondolom ennél nagyobb örömöd sincs az életben, sajnállak.
De egyébként akit érdekel ez a téma, annak írom, hogy megkérdeztem egy kutató kollégámat, aki megcsinálta a képzést, és B2-es nyelvvizsga simán elég hozzá, nyelvvizsga nélkül is értettem minden cikket, ez nem kihívás. Felsőfokú nyelvvizsgát nem fogok tenni, semmi értelme, de a szakfordítóit megcsinálom, mert nálunk ez baromi keresett szakma, kár, hogy nem elöbb jutott eszembe, mikor még egyetemi körben mozogtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!