Milyen a tárgyalóképes angol nyelvtudás? Középfokról hogy a francba tornázzam fel magam?
El vagyok keseredve. Sok állás feltétele a tárgyalóképes angol nyelvtudás. Most még nem keresek állást, de mire keresnem kell, addig gondoltam fejlesztem magam. Középfokúm van most. Fél éve minden nap angolozok napi 1-2-3 órát (fél éves gyerek mellett ennyi időt tudok fordítani rá), cikkeket olvasok, fordítok, szótárazok, feladatokat oldok meg, filmeket is nézek angolul, felirattal.
És nem érzem a fejlődést. És a tárgyalóképes több mint a felsőfok. :( Hogy a francba lehet megtanulni? Annyira elérhetetlennek tűnik.
Kezdj el angol anyanyelvűekkel beszélgetni. Írásban, szóban.
Nem tudom hogy szokás ezt elkezdeni, de én csak szimplán online fórumokon kavarogtam és kommenteltem, válaszoltak, szóbaelegyedtünk stb.
Véleményem szerint a tárgyalóképes nyelvtudás nem felsőfok felett van, hanem kb általános felsőfok némi jó szakszókinccsel.
Nem tudom mit dolgozol/dolgoztál, de szakszókincsre állnék rá a helyedben, és ha mellette viszonylag jó tempóban tudsz beszélni, akkor el tudod magad adni.
A beszélgetést kell gyakorolnod. A tárgyalóképes azt jelenti, hogy ha pl. felhívnak telefonon, akkor meg tudod beszélni a hívóval, amit akar. Vagy ha személyesen találkozol valakivel, akkor is.
Ehhez az kell, hogy jól értsd a hallott szöveget és gyorsan tudj reagálni rá.
Az olvasás, fordítás jól fejleszti a szókincset meg a nyelvhelyességet, a filmnézés jó a hallott szöveg értésére, a beszédre kellene ráfeküdnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!