Már több éve tanítják az iskolában a románt de még mindig nem tudok helyesen fogalmazni, tanács?
Hát ez az kellett volna.Bár nem tudom, te hol élsz, de ha itt élnél valószínűleg tudnád, hogy az iskolában nekünk a románt nem úgy tanítják, mint az angolt vagy németet, hanem úgy veszik, mint alföldön a románoknak, mintha az lenne az anyanyelvünk és főleg most 10. osztályban.. nagyon nehéz :) Nem azt mondom, hogy abszolút nem tudok fogalmazni, de nem tökéletes helytelen és leginkább a TV által tanultam, de tényleg a minimálisat, és ezért szeretném fejleszteni.
A másik meg az, hogy engem lici óta egy olyan román tanárnő tanít, aki nyugdíjba kéne menjen és tényleg bolond, órán a szexről beszél, a fiatal kori élményéről vagy arról hogy kell almáspitét sütni.. Elég hihetetlen, de ez a szomorú igazság.
A terület ahol élek, magyarlakta, de kell a román is, ha többet hallottam volna, valószínűleg jobban beszélnék. :)
#1: Köszönöm, gondoltam már rá, csak nem kaptam eddig megfelelő oldalakat, ezeket megnézem! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!