Ez alapján, szrintetek le tudok tenni egy középfokú angol nyelvvizsgát 8. osztályba? (többi lent)
Ilyen idős korban a nyelvvizsga sikere nem elsősorban a nyelvtudáson múlik, hanem a szellemi érettségen is. Állandó probléma, hogy 14-15 éves vizsgázók nincsenek tisztában olyan gazdasági-társadalmi-környezetvédelmi témákkal, amelyek egy középfokú nyelvvizsgán igen gyakran előfordulnak. Ha pedig magyarul sem tudnál róla társalogni (amelyen ugye anyanyelvi szinten beszélsz), akkor angolul sem fog menni. Persze ez felnőtteknél is gyakori probléma, és a vizsgáztatók is látni fogják, hogy mennyi idős vagy... azt már vizsgáztatója válogatja, hogy a korodra tekintettel van-e.
A nyelvből viszont lazán eljuthatsz B2-es (középfokú) szintre akármennyi idősen, és ha hajlandó vagy utánaolvasni a vizsgatematikában felsorolt dolgoknak, kiművelni magad a különféle témákban akkor simán meglehet (én amikor nyolcadikosokat tanítottam, a B2-es feladatlapokkal simán elboldogultak, mégsem erőltettem, hogy menjenek vizsgázni... persze volt aki vette a bátorságot és sikerült neki). Hajrá!
Én jóval idősebb vagyok, de azt tapasztaltam, amit első írt. Végignéztem egy általános felsőfok követelményrendszerét és rájöttem, hogy fogalmam sincs róla, hogyan adózunk, miket vonnak le a fizetésünkből, stb. Sőt, arra is rá kellett jönnöm, hogy egy csomó szó jelentésével még magyarul sem vagyok tisztában, ha idegen nyelven láttam leírva, utána kellett néznem, hogy magyarul mire használjuk. Meglett a vizsgám szép eredménnyel, de rengeteg "kutatómunka" van mögötte.
Sikerülhet 14 évesen is nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!