Hogyan bővítsem az angol szókincsem?
Sziasztok! Jelenleg nyelvi előkészítő évfolyamon vagyok(9nyek). Májusban készülök B2 nyelvvizsgát tenni. Persze, az órán, könyvben talult dolgokat megtanulom. Viszont az lenne a kérdésem, hogy hogyan érdemes még szókincset, tudást saját magam által fejleszteni.
Olvassak angolul? De ha olvasok, és nem értem, mit, akkor nem vagyok előrébb. Ha pedig megnézem egy szótárban az olvasmány ismeretlen szavait, nem feltétlenül memorizálom őket. Hogyan érdemes csinálni? Mi a leghasznosabb módszer?
Én sorozatokat néztem. Először magyar felirattal, aztán angol felirattal, aztán felirat nélkül. Meg játékokat játszottam. Sosem használtam magyarítást. Minden rendszerem angol (számítógép, mobil)
Én google translate-ben szoktam keresni szavakat mert gyors és egyszerű, több szinonímát is felkínál és definíció is van (angolul). Mondjuk én elsőre megjegyzem a szavak jelentését, szóval ebben nem tudok segíteni.
Itt egy videó erről a word web technikáról:
Online szótárak közül pedig a dictionary.com-ot ajánlom erre a célra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!