Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi a véleményetek erről,...

Mi a véleményetek erről, szerintetek tényleg van, aki ilyen tempóban képes megtanulni egy nyelvet (link)?

Figyelt kérdés

[link]

Nekem ez a sztori nagyon sántít. Egyrészt nem szimpatikus ez a szerényledés, h ő magát csak közepesen jó nyelvérzékkel rendelkezőnek tartja, meg az se, h azt állítja, bárki munka mellett képes 2 hónap alatt megtanulni egy nyelvet. Én több nyelven beszélek felsőfokon de évek munkája van benne és nem állítom, h semmi nyelvérzékem ne lenne, tudom, h "benne van a véremben". Most, h már teljes állásban dolgozom, viszont nem lenne erre energiám és nem azért mert lusta vagyok.

De ha félretesszük, h nem szimpatikus ez a szöveg, akkor is elég szkeptikus vagyok, h bármilyen módszerrel is lehetséges ez. Szerintetek? Ha olyan szuper módszer, akkor miért nem ezzel tanítják a nyelveket az iskolákban, miért tanultunk 3-4 évet egy középfokúért akkoriban?

2017. márc. 12. 15:12
 1/4 Donald J. Trump ***** válasza:

Rossz a kérdés. Nem, ilyen tempóban nem lehet nyelveket tanulni. Viszont ilyet tempóban lehet nyelvvizsgákat lerakni. Tudatosan lett leszállítva a magyar (és európai) nyelvvizsgák színvonala, hogy a lakosság körében növeljék az idegennyelv ismereti statisztikát. A hölgy és a módszer csak ezt használja ki. Megjegyzem pl. a felsőoktatásban is megfigyelhető a jelenség - sok egyetemista sem érti a tananyagot, mégis átverekszi magát valahogy vizsgán, sok praktika van ilyesmire. Nyelvvizsgákon pl. mindig ugyanazok a témakörök köszönnek vissza - ha tudsz beszélni a kedvenc ételedről, országodról, lakóhelyedről, kultúráról, vásárlásról, közlekedésről már jó vagy. Az iskolában is minden nyelvkönyv és tanmenet ezen témakörökre épít.

Felsőfok persze már megsüvegelendőbb, de a középfok, amit a legtöbb munkahelyen kérnek nem egy nagy vaszisztdasz. Csak ettől még nem lesz senkinek valós körülmények közt használható nyelvtudása - mondjuk úgy, hogy alapnak jó.

2017. márc. 12. 15:32
 2/4 A kérdező kommentje:

akkor viszont nem értem, h ennek mi értelme. Én is megtanultam gimnazista koromban 3 nyelvet középfokon, nyelvvizsgát is szereztem. Kettőt tudtam ezekből továbbfejleszteni, a harmadik teljesen elkopott.

Mi értelme több nyelven gagyogni tudni? Nekem többet ér, h beszélek a magyaron kívül még 2 nyelven szinte anyanyelvi szinten, mint h össze tudok rakni 10 nyelven pár alapmondatot, amit persze két hónap múlva el is felejtek.

2017. márc. 12. 15:36
 3/4 Donald J. Trump ***** válasza:

Teljesen elkopni nem tud a nyelvismereted: sokkal gyorsabban rázódsz vissza bele, ha már egyszer korábban foglalkoztál vele, mint az, aki először tanulja. Lehet, hogy neked is lesz 2-3 hét, míg újra használni tudod, de másnak elérni ugyanazt a szintet 2-3 hónap is lehet.

Értelme pedig az, hogy megmutathatja az önéletrajzában, hogy mennyi papírja van. A saját lehetőségeit is növeli ezzel. A 10 persze már kicsit extrém - annál már nyílván gyanút fog a HR-es, de azért 4-5-ig még egész hihetően mutat.

2017. márc. 12. 15:47
 4/4 A kérdező kommentje:

még így sem értem, h a HR vajon többre értékel valakit, aki mindenbe "belekap", mitn akinek valós felsőfokú tudása van? Tényleg csak a papírt nézik, vagy le is tesztelnek? Ha meg sem tudsz mukkanni, nem lesz kifogás, h ja már tavalyi a nyelvvizsga.

Nekem ez az egész magyarországi nyelvvizsga-fétis nagyon fura és értelmetlen

2017. márc. 12. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!