Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit ajánlotok nyelvtanulás...

Mit ajánlotok nyelvtanulás céljából? (film/sorozat/könyv)

Figyelt kérdés

Valahogy a kezdő és a középszint közt vagyok, főként a szókincsem gyér, amin szeretnék javítani. Meg tudom tanulni a szavakat, de két nap után hullik ki a fejemből.

Sokan mondták, hogy erre angol nyelvű sorozatok, filmek, könyvek alkalmasak leginkább. Tudtok ajánlani ilyeneket, az én szintemhez? Illetve hogy nézzem? Angol felirattal? Vagy teljesen anélkül? Magyar felirattal?

Előre is köszönöm a segítséget!

2017. márc. 9. 17:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Mesék. Adventure Time, Steven Universe, Gravity Falls stb, és angol felirattal. A magyarból nem sokat fogsz tanulni, mert azt nézed végig... a mesék (és a Disney filmeket vagy egyéb animációs filmeket is ide lehet venni) nyelvezete egyszerűbb, nem kell sokat szótárazni valószínűleg. Illetve olyan sorozat/film jó lehet még, amit magyarul már ezerszer láttál, és azt angol felirattal. Én régebben ki is szótárazgattam az ismeretlen szavakat, főleg, ha sokszor előfordultak. Könyvekből pedig vannak könnyített olvasmányok különböző szinteken, azok jók lehetnek szerintem :)
2017. márc. 9. 17:25
 2/5 anonim ***** válasza:

Könyv, amit minden angolosnak ajánlani szoktak: Harry Potter széria. Ha nem ódzkodsz a témától, tökéletes választás nyelvtanuláshoz.

Továbbá, minden könyvesboltban vannak könnyített olvasmányok angol nyelven, több szinten. Nyugodtan válogathatsz mit tartasz könnyűnek, vagy épp nehéznek.

Filmet angol felirattal angol szinkronnal. A te szinteden valószínűleg, mint ahogy nekem is, kínszenvedés lesz, készülj fel. :D

Ha nagyon csalódás lesz ez neked így, akkor magyar felirattal, bár ez nem sokat segít, nem szokták ajánlani, de jobb, mint a semmi.

Ajánlok olyan filmeket, sorozatokat amiket már láttál és szerettél, hogy ne teljesen idegenül állj neki. De persze rajtad áll.

Zenék youtuben, felirattal!

Ha otthon laksz, van angol nyelvű csatornátok, akkor BBC, vagy ehhez hasonló hírműsor. Akár háttérzajnak is, de komolyan. Nem is kell nagyon odafigyelned, tehát ne görcsösen nézd, mert úgy lehet hogy csak kudarcokat szerzel magadnak. A lényeg hogy a füled szokja.

2017. márc. 9. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:

a harry pottert én is ajánlanám. ha már megvan magyarul, akkor vedd meg angolul is, és olvasd a kettőt párhuzamosan.

Én azt csináltam, és nagyon élveztem, különösen, mivel a fordítás zseniális.

2017. márc. 9. 22:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!

Örülök, hogy a Harry Pottert ajánlottátok, mert az megvan magyarul, imádom, így talán angolul is könnyebb lesz átverekednem magam rajta! Egyik barátnőmtől megkaptam a Holt költők társasága könyvet angolul, mert a filmért rajongok. Szegény jót akart, viszont baromi nehéz nyelvezetű, azóta is a polcon pihen. Talán majd később :)

A meséknek is utána nézek, köszönöm a rengeteg tippet!

2017. márc. 10. 10:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Én se nagyon ajánlom a HP-t, mert rengeteg varázsige, karakter név máshogy van mint a magyarban, van benne sok szójáték, ezért kezdő nyelvtanulónak nem biztos hogy jó. Meg úgy általában a fantasy/sci-fi se :(
2017. márc. 10. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!