ECL nyelvvizsga, íráskészség?
A következő problémám van: mindkét nyelvvizsgámat az ECL-nél szereztem (angol felsőfokú, német középfokú), és mindkét esetben eléggé lehúzták a fogalmazásaimat (pl. 100%-os hallásértés és szóbeli mellett 73%-os íráskészség), viszont két alkalommal is részt vettem az ECL Nyelvvizsgaversenyén, ahol az íráskészségre egy alkalommal maximum pontot, egy alkalommal pedig 80%-ot kaptam . Nem igazán értem, miért ekkora az eltérés a versenyes és az éles eredmény között (csak a fogalmazásnál van ekkora !!); lehet esetleg az az oka, hogy a ugye verseny(/próbanyelvvizsga) feladatait csak magyarok javítják, viszont a tényleges vizsga feladatait német anyanyelvűek, és nem elég "németes" a fogalmazásom?
Nem lehet a stressz az oka, hiszen a 73%-os fogalmazás évében 95% lett a szövegértésem, a másik két készség pedig maximum pontos. Azért fontos, mert most készülök a német felsőfokra, és a versenyen 80%-ot értem el, de félek, hogy élesben megint lehúznak. Mi lehet az ok?
*Nekem
Amúgy nem mindegy? 40% meglegyen, azt szevasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!