Mennyibe kerül egy angol nyelvvizsga? Milyen részei vannak? Mennyire nehéz? Milyen feladatok vannak?

1. nyelvvizsgafüggő
2. nyelvvizsgafüggő
3. nyelvvizsgafüggő
4. nyelvvizsgafüggő
De általában van szövegértés, fordítás (egynyelvűeknél nincs), levélírás, szóbeli, hallgatási.
Nézd meg néhány nyelvvizsgaközpont honlapját. (ITK, TELC, BME, Euro). A nyelvvizsgáztatási akkreditációs központ honlapján megtalálod az összeset...

20.000 - 30.000 Ft körül mozog az áruk, vizsgafüggő. A külföldiek rendszerint drágábbak, de keresettebbek is, mert valakinek könnyebb, és sokan azt hiszik számít külfölödn milyen középfokúja van.. hát nem, ugyanis munkahelyen nem nézik, ott a tudás számít, továbbtanulásnál pedig meghatározott nyelvvizsgát kell letenni.
2 részből áll minden nyelvvizsga, A rész a szóbeli, ebben kommunikáció van (20-25 perc, bevezető kérdések, szituáció, irányított beszélgetés képről vagy tételcímről) és magnós feladat (30-40 perc, általában 3 különböző feladat) illetve van B rész, ami szövegérésből és levélírásból áll. Mind a 4 résznél legalább 40%-ot kell teljesíteni, összességében pedig 60%-ot, akkor sikeres a vizsga.
Vannak 1 és 2nyelvű vizsgák, előbbi nem tartalmaz fordítási feladatot, minden utasítást az adott nyelven kapsz.
Rengeteg nyelvvizsga van, amik közül választhatsz: www.nyak.hu itt az összes akkreditált (Magyarországon elfogadott) vizsgát megtalálod, ami elfogadott továbbtanulásnál/felvételinél, szükséges a diploma kiváltásához, munkahelyeken is elfogadják. Kb ennyi mindenre jó egy nyelvvizsga.
Mennyire nehéz? Hát a középfok a középszintű érettségitől nehezebb, egy árnyalattal könnyebb az emelt szintűtől. Elméletileg a középiskola végére már szerzel annyi tudást, ismeretet, rendelkezel olyan bő idegen nyelvi szókinccsel, hogy le lehet rakni. Erősebb iskolákban előbb is levizsgáznak a diákok középfokon az első idegen nyelvükből, de tanfolyamok is indulnak (fpleg nyáron, intenzívek) számos nyelviskolában, amik segítenek felkészülni.
Aki beszéli a nyelvet, annak nem nehéz, aki kinlódik, annak az.
Keress mintafeladatokat a neten, a nyelvvizsgák honlapjain rendszerint találsz, azokból láthtod mit kér és követel a vizsga, milyenek a típusfeladatok, mik az árak, hol lehet letenni őket és mikor. Ezekből az információkból már el tudod dönteni, hogy letesze-e vagy sem, illetve melyiket választod a sok közül.
Remélem segítettem!
Sok sikert!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Szerintetek a nyelvtanfolyamot vagy saját nyelvtanárt fogadni jobb?

A nyelvtanár csak veled foglalkozik, a saját tempódban haladsz, talán gyorsabb is így a felkészülés. 2500 Ft körül van egy óra. Ha angol szakos egyetemistákkal tanulsz, ez olcsóbb is lehet.
Tanfolyammal 700 - 1000/1500 Ft körül vannak az órák, ez a nyelviskoláktól, tanfolyam időtartamától, szintjétől és intenzivitásától is függ. Előnye, hogy tanulhatsz mások hibájából, ami náluk előjön. Kommunikációs - főleg véleménykifejtős - gyakorlatokat jó így végezni, mert tágul a látóköröd, ötleteket leshetsz el a többiektől.
Hátránya, hogy ha egy lassabb, gyengébb személy is van a csapatban és a tanár próbálja felhúzni a csoport szintjére, azzal elmegy az idő.
Én jártam erre is arra is. Tanfolyammal felfejlődte a középfok szintjére, tanárral pedig felkészültem a szakmai nyelvvizsgára. Előbbi (tanfolyam) 2x4 hét volt, intenzív tanfolyamok voltak, tehát H-P heti 5x5 óra, plusz 2-3 óra otthon a leckére, tanulnivalóra. 1 intenzív tanfolyam 100ezer Ft volt.
A tanár 2000 Ft-ért vállalt, heti 2x2 órát jártam hozzá, sok leckét adott, sokat készültem otthon is. 3 hónap alatt felkészített a szakmai középfokra.
Egyik sem olcsó, de mindekettő hatásos a maga módján.
Te is mered magad és tudod mire van szükséged.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Én úgy érzem, hogy inkább a tanárt választom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!