Angol középfokú elég tanárihoz?
Figyelt kérdés
Angol középfokú nyelvvizsga elég, hogy ha angol tanári szakra szeretnék jelentkezni, hogy legyen majd sikerélményem?
Előre is köszönöm! :)
2017. jan. 17. 19:17
1/6 anonim válasza:
Pontosan nem tudom, de ha a felvi.hu-n rákeresel az anglisztikára, ott megtalálod a felvételi követelményeket. Ha anglisztikát elvégezted, onnan tudsz továbbmenni tanárira. Azt tudom, hogy ahhoz már C-s nyelvvizsga kell.
2/6 anonim válasza:
1. hülyeséget ír, teljesen felesleges az anglisztika, osztatlan tanári képzésre kell menni rögtön (10 félév). Hogy emelt érettségi feltétel-e azt nem tudom, majd valaki kiegészít, vagy lehet egyszerűbb lenne, ha megnéznéd felvin.
3/6 anonim válasza:
Angol-magyar tanárin vagyok másodikos (ELTE). Igen, már csak osztatlan tanárképzés van, anglisztikáról nem lehet valaki tanár; ehhez persze kell egy másik szak is, mert egyszakos tanárképzés sincs már. A középfokú elégnek elég, de nem feltétlenül a sikerélményhez. Ne számíts arra, hogy mindenből mindig ötös leszel. Első két félévben van ún. nyelvgyakorlat, ami olyan mint a gimis angol, hogy mindenki felsőfokú szinte feljöjjön, és van év végén egy vizsga, ami kb. felsőfokúnak felel meg. Ezen át kell menni, csomó minden épül rá. Középszintű tudással olyan 3-as, max 4-es jegyekre készülj angol tanárin, később persze ha fejleszted magad, simán elérhetsz jobbakat is.
4/6 anonim válasza:
Az utolsó vagyok: azt még kifelejtettem, hogy angolból kell emelt szintű érettségi, nyelvvizsgát nem fogadnak el felvételin. Ha nincs érettségi,vagy csak közép, eleve nem vesznek fel a szakra.
5/6 anonim válasza:
Azért akarsz angoltanárnak menni, hogy legyen sikerélményed? :D
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek :)
Utolsó, a kérdésben nem azon van a hangsúly, amit te értesz. Hanem,h pl ne bukjak meg. Köszi az értelmes válasz-kérdést! ;)
2017. jan. 18. 23:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!