Valaki próbálta már az eszperantó online tanfolyamot?
Figyelt kérdés
Eztet itten. A végeztével valóban el lehet jutni B2-szintre?
Nem ez lenne az első nyelvem, angolból, németből, spanyolból is van már nyelvvizsgám.
2017. jan. 6. 20:15
1/7 mariannti válasza:
Ha naponta rá tudsz fordítani 1-2 órát a tanulásra és mint írtad, más nyelvből már van vizsgarutinod, akkor pár (3-6 hónap) alatt menni fog. Ezt saját tapasztalatból mondom. Nekem elsőre megvolt a középfokú és később a felsőfokú nyelvvizsgám is, és ezzel az anyaggal, tanár nélkül tanultam. A laboros részhez kell majd plusz segítség, de ahhoz is kapsz tippeket.
2/7 Nagy, Attila válasza:
Nekem diploma megszerzéséhez kellett a középfokú komplex nyelvvizsga. Munka és két gyeremek mellett nem volt időm nyelvtanfolyamra járni (angol alapfokúmat kellett volna felfejleszteni), így vágtam bele ebbe az online tanfolyamba. 4 hónap alatt (nulláról) tettem le elsőre a nyelvvizsgát. Ehhez kb.napi 1-2 órát tanultam. Meg kell venni a tankönyvet és kis szótárt, hallgatni kell a kapott hanganyagot, a házikat meg kell csinálni. Nagyon gyorsan lehet fejlődni. Az eszperantóról azt mondanám, hogy abszolút logikai képességeken múlik. Akinek van, annak nem okoz gondot ilyen rövid idő alatt elsajátítani...
3/7 anonim válasza:
Nekem sikerült a nyelvvizsga ezzel a tanfolyammal.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
Az oldalon azt írják, átlag 3 hónap alatt végeznek a tanfolyammal, vagyis heti 1 leckét csinálnak, ehhez képest kissé meglepett a napi több órás válasz. Vagy vannak annyira komplexek a leckék, hogy eggyel érdemes több napig is foglalkozni?
2017. jan. 8. 21:10
5/7 Nagy, Attila válasza:
Persze...azért minél előrébb haladsz, annál több idő kell a memorizálásra és a feladatok megoldására...de ez még mindig a töredéke egy élő nyelv megtanulásának.
6/7 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Én is heti egy leckével haladtam és naponta 1-2 órát tanultam, mert memorizálni szükséges. 5 hónap tanulás után csináltam meg a középfokot. Annyival egészíteném ki az előttem szólókat, hogy a segítő tanárnő, aki a leckéket javítja nagyon kedves, gyors és segítőkész, tehát mindig van visszaigazolás arról, hogy mi az ami jól megy esetleg mit kell még gyakorolni.
7/7 Kemenes Rita válasza:
Én is nulláról indultam ezzel a tanfolyammal. Nem a program hibája, hanem az enyém, de egyre kevesebb időt fordítottam rá, így a végén úgy döntöttem beiratkozom rendes tanfolyamra. A tanfolyam alatt erősen az internetes programra támaszkodva ténylegesen eljutottam a nyelvvizsga szintjére, és elsőre sikerült is. A heti 1 lecke, napi 1-2 óra tanulás valóban reális tempó, illetve mennyiség hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!