Hogy tudnám megtanulni az angol szavakat? Minden szót leírtam legalább 100× (egy A4 lapot teleírtam egy szóval) és közbe mondtam magyarul és angolul is. Folyt lent.
"Hogy tudnám megtanulni az angol szavakat? Minden szót leírtam legalább 100× (egy A4 lapot teleírtam egy szóval) és közbe mondtam magyarul és angolul is. "
Miért gondolod hogy a legkevésbé hatékony módszer a legjobb?
Én inkább azt mondanám, hogy alkoss mondatokat a szavaddal. Azaz HASZNÁLD a szót.
Sok, nagyon eltérõ mondatot. Kérdõt, felszólítót, pozitív/negatív jelentésût, stb. Találsz példamondatokat az interneten minden egyes szóhoz, hogy hogyan lehet õket használni. (általában minden szót sok módon lehet)
Legyen olyan helyzet, hogy használnod kelljen, hogy használni akard.
llletve a kétnyelvû szótár hasznos lehet, ha magadnak tanulod, és nem a tanárnak. Bal oldalra a szó, jobb oldalra egy csomó szinonímája illetve a megmagyarázása. A sok közül az egyik csak eszedbe jut, amikor beszélsz. :D
Persze ha nagyon a nyelv elején tartasz, akkor még nem.
Ja, és írd fel a szobád falára nagy betûkkel, hogy HATÉKONYSÁG. Leírni egy szót 100x HÜLYESÉG.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!