Milyen könyveket ajánlatok olvasni angolul?
A Penguin readers könyített olvasmány sorozatán végig jutottam és úgy döntöttem, hogy itt az ideje eredeti regényeket olvasni angolul.
Elsőnek a Harry Potter néztem ki (mert nagyon szerettem magyarul), de azt veszem észre, hogy nem igazán nehéz. A könyített olvasmány legutolsó szintjét nehezebbnek éreztem. Persze még csak az első részt olvasom és elvileg később egy picit bonyolódik a nyelvezete, de nem sokkal. Szóval valami olyan kellene ami ennél egy kicsit nehezebb. (Fantasy, történelmi, krimi regények érdekelnek inkább)
Az én javaslatom az lenne, hogy azokat kerüld el inkább, amiket olvastál magyarul.
Az is kérdés, hogy hogyan olvasnád, papír alapon vagy ebook-ként? Elsétálnál boltba megvenni, vagy neten rendelnéd?
Én most éppen Jason Statham iránti elkötelezettségből Richard Stark Parker-könyveit olvasom. Noha egészen más, mint a film, amit az egyikből csináltak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!