Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szerintetek kb. mennyi idő...

Szerintetek kb. mennyi idő alatt lehet megtanulni olyan jól angolul, hogy ilyen nyelvű könyveket tudjak olvasni?

Figyelt kérdés
Van egy kedvenc írónőm, akinek nagyon sok könyve csak külföldön jelent meg. Szeretném elolvasni őket. Angolból középfokú nyelvvizsgám van (de viszonylag rég használtam a nyelvet). Szerintetek kb. mennyi idő kell ahhoz, hogy értsem az angol könyveket?
2015. dec. 18. 11:15
 1/4 anonim ***** válasza:
45%

Nem sok jóval biztatlak, mert a középfok kb az a szint, mikor az ember tud majd' mindenre egy-két szót, de az író meg pont másokat használ. :) Mindazonáltal el kell kezdeni, s haladni, ezen át kell verekedned magad, és kitárul a világ. Viszont utána már ne hagyd abba az olvasást életed végéig, kár elveszteni a tudást, meg olvasni amúgy sem ártalmas. :)

Én úgy csináltam, hogy olvastam, és olvasás közben csak azt szótáraztam ki, ami kétségessé tette a megértést. Ezzel párhuzamosan, mikor volt rá érkezésem, elkezdtem az elejétól kiszótárazni mindent. Mire elolvastam a könyvet, a szótárazással eljutottam a negyedik oldalig. :D De léptem a következő könyvre.

2015. dec. 18. 11:53
 2/4 anonim ***** válasza:
És ki az az írónő, ha nem titok?
2015. dec. 18. 18:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Jodi Picoult.

Ès mégis mennyi idő szerintetek? Hónapok, évek?

2015. dec. 19. 11:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Egy írót tekintve? 4 könyv. :)

Több írót tekintve? Soha. :) De ez azért sokakat nem zavar, engem se. :)

2015. dec. 19. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!