Hogyan tanuljak meg angolul? Valaki kerem segitsen!
Könyvekből és amúgyis sok olvasással... A nyelvtant hamar át lehet venni, utána élesben is olvashatod.
Én alig tanultam iskolában angolt, netről, könyvekből tanultam. Immár több évtizede használom, egy átlag angol anyanyelvűnél jobb lehetek, bár ezzel nem mondtam sokat, sokaknak pocsék helyesírásuk van. Gondolom, egy felsőfokú vizsga nem lenne gond, de nem tudom, akármit azért nem tudok elmondani, bár ez magyarul is igaz. Vannak szivatós vizsgáztatók.
De van egy könyvem, igen, régi, "kezdők angol nyelvkönyve" vagy mi a neve. Még nem sikerült átvennem, pedig sokszor próbáltam, iszonyatosan száraz, a teljes angol nyelvtan, millió kifejezés és sok egyéb szó. Szöveg alig valami. Így nem lehet nyelvet tanulni, ilyen szárazan, töményen. Rengeteget kell olvasni, az segít. S az főleg jó, ha fórumokon megnyilvánulsz, mert csak érteni azért vajmi kevés.
Kiejteni nem tudok jól és a filmeket sem értem, ha nem artikulálnak szépen. Ez van. Sokat segítene kint élni vagy angol nyelvűekkel beszélni élőben.
Vagy nézegess videokat, mint pl.:
https://www.youtube.com/watch?v=cadyeW9CRcU
Vannak könyvek is, amik önmagukat tanítják. Nézz szét a könyvesboltban. Dohár Péter Kis Angol Nyelvtan-ja nagyon sokat segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!