Hogyan tanuljak meg minél hamarabb angolul?
Én érettségiig angol és német felsőfokig jutottam.A titkom:
Szeretek nyelvet tanulni,ez az egyik szenvedélyem,így könnyen ráveszem magam a tanulásra :) Angolul és németül néztem filmeket,néha angol/német felirattal,de NEM magyarral,max a legelején.Könyveket olvastam és olvasok,ha egy szót nem értek,egyből szótárazok és megtanulom.Mivel nálunk is gyenge volt a nyelvoktatás suliban,így én magántanárhoz mentem,mindkét nyelvből kb 3 hónapig,hogy az alapokat rendesen megtanuljam és legyen kivel beszélnem a nyelvet.A többit önszorgalomból tanultam(nyelvtant,szavakat stb)és nyáron Svájcban vagy Németországban voltam dolgozni vagy rokonoknál.Angliában nem,de így is meglett a felső,az angol elég egyszerű nyelv :D
A siker kulcsa a motiváltság,önszorgalom,akarat,"vedd körül magad a nyelvvel".Most egyetemen orosz-norvég szakon vagyok(tolmács leszek),nem piskóta,de nagyon élvezem :D Sok sikert!
angol nyelvű sorozatokat néztem nem magyar, hanem angol felirattal.
kiszótáraztam, amiket nem tudtam, az érdekes mondatokat, kifejezéseket külön kiírtam magamnak egy füzetbe.
azért jobbak a sorozatok, mint a filmek, mert hozzászoksz egy idő után a szereplők beszédéhez, és könnyebb érteni.
nekem volt egy súlyosabb betegségem műtéttel, stb, fél évig feküdnöm kellett.
ennyi idő alatt nekem sikerőlt letennem a felsőfokút, persze emellett csináltam tesztkönyveket.
a fordításokat úgy néztem, hogy párhuzamosan olvastam a Harry Potter könyveket angolul és magyarul. Hihetetlen jó fordító az a Tóth Tamás Boldizsár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!