Kínai nyelvet szeretnék házilag tanulni, ötlet?
Bence japán és kínai nyelvtanulós oldala:
Bence Youtube oldala:
Szia! Én az egyetemen ebből tanultam: NPCR (New Practical Chinese Reader). Ahogy a kínai nyelvvizsgának (HSK), ennek is 6 fokozata van, mindegyik szinthez tartozik egy textbook (tankönyv) és egy workbook (munkafüzet), plusz hangfájlok a szituációs és kiejtésgyakorló feladatokhoz. Ha beírod a google-be, hogy NPCR 1 le is tudod tölteni mindkét könyvet, ill. YouTube-on megtalálod a szituációs feladatokhoz a hang- és videóanyagot. A feltétele viszont ennek a tanulási opciónak a középfokú angol nyelvismeret.
Szótárból én a YellowBridge-et ajánlom, illetve az MDBG-t. Mindkettőben van 'rajzolós' opció, azaz ha nem tudod mondjuk se a kiejtést, se a jelentését, akkor még végső soron megpróbálhatod lerajzolni.. persze nem úszod meg ilyen könnyen, a vonássorendre oda kell figyelni (a kínai mindig balról jobbra, fentről lefelé építkezik).
Vannak amúgy egész jó telefonos appok is, pl. a 'Chinese Skill' és annak a 'Words' szótára is (itt van egy olyan feature, hogy a telefon kamerájával leolvashatod az írásjegyet és az automatikusan felismeri.. de egy nap csak limitáltan használhatod ingyenesen).
Őszintén szólva sokáig lehetne hímezni-hámozni, hogy mi jó még, mit érdemes megnézni, hol kezdd el, mire ügyelj, plusz infók és gyakorló tippek.. de ezekről csak akkor érdemes diskurálni, ha már az ember belekezdett a dologba, esetleg tanulás közben jönnek fel kérdések, vagy olyanba ütközött, ami nehézséget okoz - de lehet csak azért, mert rossz oldalról indult neki.
Remélem azért tudtam segíteni. Ha a fentiekkel kapcsolatban bármilyen kérdésed van, nyugodtan írj. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!