Mennyire nehéz az origós szóbeli és írásbeli nyelvvizsga? Valamint szerintetek jó amit elterveztem?
Az az igazság hogy sosem rajongtam a nyelvekért de ha végezni akarok az egyetemen akkor sajnos muszáj mert enélkül még MSc-re sem lehet menni.
Egy ideje járok tanárhoz szóval valamennyire az összes témához tudok beszélni de mivel még kell idő én a januári időpontban szeretnék elmenni a szóbelire. Szerintetek ezalatt a két hónap alatt lehet még fejlődni? Az írásbelire pedig úgy terveztem hogy márciusban ha az gáz lenne akkor pedig áprilisban így elvileg még pont időben lennék.
Aki volt már mondana tapasztalatokat hogy milyen volt?
Foglalkozok. tény eddig nem ez volt az első helyen de az első dolgozataim sikerültek olyan jól hogy most azokra elég legyen kevesebb idő is erre pedig így több jut.
Csak hát az angol tanárral is meg kell majd beszélni de fogalmam sincs ehhez mit szólna mivel eléggé a párosítós dologgal van. Amúgy valami konkrét tanácsot kaphatok ami úgy általánosságban hasznos?:)
Sziasztok!
A beszédértés vizsgán nehéz lenne rugalmasan értékelni, hiszen vagy azt írod le, amit a szöveg állít, vagy nem. :)
Ha viszont azt nézzük, hogy a vörös és a piros, az autó és a kocsi, a kutya és az eb között nem teszünk különbséget, akkor rugalmasak vagyunk, tehát szinonimákat nyugodtan használhattok.
Gyakori hiba, hogy a vizsgázó olyan dolgokat ír le, amelyek bár igazak, de a szövegben nem hangzanak el, csak a vizsgázó "továbbgondolja" a hallottakat. Nem kell! Csak arra szorítkozz, amit a szövegben hallasz, és nem lesz gond ;)
Üdvözlettel:
Origó-csapat
Köszi. :) Amúgy a magnós részhez van valami anyag ami elérhető a neten is? Mert hát az angoltanárhoz nem heti többször járok de jó lenne gyakorolni.
Amúgy még arra kíváncsi lennék hogy a bizonyítvány kiállítása tényleg olyan lassú? Na meg persze semmi sem garantálja a sikert de én a magnós résztől tartok megmondom őszintén. Igaz szóban több esélyem lesz próbálkozni az írásbelit lesz muszáj majd tavasszal elsőre.
Mintafeladatainkat itt éred el: [link] Ezen kívül ajánljuk "Fülszöveg" című kiadványainkat, amelyeket az Akadémiai Kiadó gondozásában bármelyik nagy könyvesboltban - de a Libriben biztosan - beszerezhetsz.
A bizonyítvány kiállításának idejét jogszabály határozza meg, a vizsgaközpontoknak erre nincs hatása, így a maximum 60 nap valóban reális.
Köszi. Mondjuk jobbat nem tudok min tanulni ha már ezen múlik az Msc... csak tudnám minek erőltetik a nyelvet azokkal is akiknek eszük ágában nincs külföldre menni.
Amúgy a javítási 1 hónapot nagyon kiszokták használni? Mert szerintem ha 3 hét alatt megvan már rengeteg idővel hamarabb megjöhetne a papír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!