Hogy tanuljam meg németből az alapokat?
Angolos vagyok,de mivel hamarosan megyek ki németbe,úgy érzem tudnom kéne az alapokat.Gondoltam arra hogy az egyik németes szótár füzetét elkérem és átmásolom egy másik szótárba.Meg hogy online tanulok,de nem is tudom...
A válaszokat előre is köszi!:)
a német nem angol.
angolban megteheted, hogy csak hányod egymás után a szavakat és beszélgetsz, de a németnek az alapja a szórend, az igeidő, a melléknév ragozás, nameg a vonzatok.
ezek nélkül gyakorlatilag egy értelmes mondatot nem tudsz megfogalmazni.
szóval ez így nem fog menni.
de egyébként a németek jellemzően beszélnek angolul, úgyhogy, ha az megy, nem nagyon lesz problémád.
"Annyit nem nehéz megtanulni hogy kérek egy capucinót!!Ich weide einen Cappuccino!😊"
hát ez nem jött össze...
Ha tanulsz németül, akkor mi a kérdés? Szerinted miket tanít neked, kezdőnek a némettanárod, ha nem az alapokat? :-O
Azt csináld, amit ő mondd!
És mellette még bármit, ami a némettel kapcsolatos, ártani semmi se fog, az se, ha lemásolod valakinek a szótárfüzetét. Legfeljebb nem lesz túl hasznos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!