Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy tanuljam meg németből az...

Hogy tanuljam meg németből az alapokat?

Figyelt kérdés

Angolos vagyok,de mivel hamarosan megyek ki németbe,úgy érzem tudnom kéne az alapokat.Gondoltam arra hogy az egyik németes szótár füzetét elkérem és átmásolom egy másik szótárba.Meg hogy online tanulok,de nem is tudom...

A válaszokat előre is köszi!:)

2016. nov. 3. 08:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

a német nem angol.

angolban megteheted, hogy csak hányod egymás után a szavakat és beszélgetsz, de a németnek az alapja a szórend, az igeidő, a melléknév ragozás, nameg a vonzatok.

ezek nélkül gyakorlatilag egy értelmes mondatot nem tudsz megfogalmazni.

szóval ez így nem fog menni.

de egyébként a németek jellemzően beszélnek angolul, úgyhogy, ha az megy, nem nagyon lesz problémád.

2016. nov. 3. 09:41
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a válaszát,DE már voltam németben ÉS egy szót nem tudtak angolul...DE azért köszönöm!
2016. nov. 3. 12:00
 3/12 anonim ***** válasza:
75%
Mindenképp vedd át a kiejtési szabályokat. Elég egyszerűek, csak kevés eltérés van a magyarhoz képest. És a szótanulás is jó ötlet. Tanuld meg a köszönést és az udvariassági kifejezéseket minél előbb, ha kint fogsz élni.És persze útbaigazítást kérni.
2016. nov. 4. 06:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat,bár a német nehéz,de az alapok annyira nem! Annyit nem nehéz megtanulni hogy kérek egy capucinót!!Ich weide einen Cappuccino!😊
2016. nov. 4. 08:10
 5/12 anonim ***** válasza:
ÈÉdes apa!!! Az angolban is kotott a szorend.. Tudd meg!
2016. nov. 4. 11:55
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

"Annyit nem nehéz megtanulni hogy kérek egy capucinót!!Ich weide einen Cappuccino!😊"

hát ez nem jött össze...

2016. nov. 4. 13:15
 7/12 anonim ***** válasza:
német-magyar, magyar-német közép szótár, de legalább kis szótár legyen nálad ha kimész, azon túl pedig nem árt valami német kisokos (szintén könyvben).
2016. nov. 4. 13:56
 8/12 A kérdező kommentje:
Hát ok,de én az alapokra vagyok kíváncsi!Amúgy kéziszótárt mindig viszek magammal hát ez alap...De azért köszönöm a válaszokat!Amúgy bocsi,de én TANULOK németül és azért mert most rosszul írtam nem kell oltani...
2016. nov. 4. 15:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha tanulsz németül, akkor mi a kérdés? Szerinted miket tanít neked, kezdőnek a némettanárod, ha nem az alapokat? :-O

Azt csináld, amit ő mondd!

És mellette még bármit, ami a némettel kapcsolatos, ártani semmi se fog, az se, ha lemásolod valakinek a szótárfüzetét. Legfeljebb nem lesz túl hasznos...

2016. nov. 5. 09:10
 10/12 A kérdező kommentje:
Hàt úgy tanulom a németet,hogy ugye neten,meg anyum tud németül és attól is tanulok valamit. Köszönöm a vàlaszokat!😊 De a német majdnem olyan mint az angol?😕
2016. nov. 5. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!