Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem angolt tanítanak...

Miért nem angolt tanítanak minden iskolában első idegen nyelvként?

Figyelt kérdés
27 éve mennyire fel akarunk zárkózni a fejlett Nyugathoz. És ezen kívül mennyire hangoztatják, hogy angol nyelv ismerete nélkül nem lehet boldogulni (ez némileg igaz is). Akkor miért nem arra álltak rá, hogy mindenki első idegen nyelvként angolt tanuljon, a többi idegen nyelv meg háttérbe lett volna szorítva? Mert iskolája válogatja, hogy németet, vagy angolt tanítanak (én is először németet tanultam, de egyébként nem tetszik nekem se a német, se az angol), nem az van, hogy mindenhol az angollal kezdenék, és utána lehetne másikat tanulni. Az igaz, hogy az iskolai nyelvtanítás nem garantálja, hogy jól meg fogja tanulni az illető a nyelvet, de az elején leírtak szerint az lett volna a logikus, ha Magyarországon mindenhol az angol lett volna az első idegen nyelv.

2016. okt. 22. 16:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
64%

" Az iskola nem fog megtanítani téged egy adott nyelven"

Ez azért elég ciki.

2016. okt. 22. 18:58
 12/19 anonim ***** válasza:
17%

Minél több nyelvet beszélsz, annál több ember vagy!

Tehát aki multilingual az skizofrén.

2016. okt. 22. 19:01
 13/19 chtt ***** válasza:
88%

" Az iskola nem fog megtanítani téged egy adott nyelven"

...mert ez a társadalmi hozzáállás, mert ezt sulykoljuk úton útfélen, és ugye akár azt mondod, hogy meg tudod csinálni, akár az, hogy nem, igazad lesz! :)

2016. okt. 22. 19:10
 14/19 A kérdező kommentje:
Az tényleg igaz, hogy nem mész semmire, ha csak az iskolai tananyagban foglalkozol a nyelvvel, de azon kívül nem gyakorlod. A hozzáállást viszont a nyelvtanár is tudja befolyásolni azzal, hogy hogyan tanít. Egy jó tanár nyilván könnyebben motiválja a diákjait, hogy a tananyagon kívül is foglalkozzanak a nyelvvel, mert esetleg megszeretteti velük, nem pedig csak muszájból átbukdácsolnak rajta valahogy. Szerintem ugyanis az, hogy mennyire tud valaki pl. egy nyelvet megtanulni, attól is függ, hogy mennyire szereti. Csak sokan nem megszerettetik az általuk tanított tárgyakat, hanem megutáltatják.
2016. okt. 22. 19:39
 15/19 anonim ***** válasza:
70%
Az már nagyon gáz ha meg lehet útáltatni. Egyszerűen a legtöbben lusták. Ennyi.
2016. okt. 22. 20:33
 16/19 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem első osztálytól kellene angolt tanítani. Elsőben játékosan és utána rendesen. Persze nem nyelvtan orientáltan. Lehetőleg kétnyelvű tanárral. 5. osztálytól jöhetne 2. nyelv. Ezzel szemben mi van most ? 4. osztálytól, erős magyar akcentusú (főleg angolban) tanárral angol nyelvtan oktatás. Sokan egy pohár vizet nem tudnak kérni. De sajnos nem megvalósítható, amit írtam. Buta a legtöbb magyar szülő. 8 évesen meri oviból kivenni a gyereket és minden túlterhelés neki.
2016. okt. 23. 17:49
 17/19 anonim ***** válasza:
45%
Az angol a globalista elnyomás nyelve, ami ellen tűzzel-vassal küzdeni kell. A modern lingva franca szerepét az eszperantónak, vagy más mesterséges nyelvnek kell betöltenie. Remélhetőleg egyszer eljutunk idáig.
2016. okt. 25. 01:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Legalább eszperantóul írtad volna, úgy hitelesebb lenne.
2016. okt. 25. 14:23
 19/19 anonim ***** válasza:
Sajnos utolsók.
2017. okt. 27. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!