Duolingoval milyen szintig lehet eljutni a nulláról?
Én az ANGOL, OLASZ és NÉMET kurzusokat vittem végig, most a FRANCIÁT csinálom. Minden nap 10 percet töltök az aktuális nyelvvel.
DuoLingo használhatóságát az alábbiakban látom:
- Szókincset tud biztosítani, amit példamondatokkal tudok megtanulni.
- Napi 1 lecke 4-8 új szót jelent. Az adott leckét 3-4 alkalommal megcsinálom, hogy a szavak rögzüljenek.
- Mire a kurzus végére érek, olyan alapszókincset biztosít, ami szükséges egy alaptársalgáshoz.
DuoLingo használhatóságához szükséges:
- Minden nyelv esetében egy jó nyelvtankönyv: A Duo részben érinti a főbb nyelvtanokat, de a ragozós nyelvek esetében csak ízelítőt ad a nyelvtanból, így szükséges a külön könyv.
- Olyan portálok használata, ahol az általam írt rövid fogalmazványokat kijavítják.
- YouTube, ahol kezdő szintű szövegeket lehet on-line hallgatni.
DuoLingo eredménye:
- A leckék végigvitele után minden nyelv esetén elkezdtem egy könyvet olvasni, eredeti nyelven. Az eleje horror, de az első könyv elolvasása után már használható nyelvtudás van az ember birtokában - díjmentesen. :) Ha egy nyelvből minden leckét kipipálok, már nem foglalkozok velük, csak a könyvvel.
- Sikerült olyan embereket megismerni, akikkel a nyelvet Skype-on lehet gyakorolni, ráadásul ők anyanyelviek! :)
Remélem, segített az összefoglaló: Szerintem hasznos, főleg ha más eszközökkel kombózod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!