Mennyi idő alatt lehet mondjuk a nulláról letenni a középszintű angol nyelvvizsgát (B2), illetve melyik nyelvvizsgával érdemes próbálkozni?
Régen tanultam 2 évig angolt, de az nagyon rég volt és szinte semmire sem emlékszem. Lehetséges januárig vagy márciusig középszintre felhozni magam? Ha nem ti mennyi idő alatt tudtátok elsajátítani a hozzá szükséges tananyagot és tudtátok letenni sikeresen a vizsgát?
Előre is köszi a válaszokat! :)
Értelmetlen ez a "mennyi idő alatt lehet" típusú kérdés. Emberfüggő. Az emberek tapasztalat nem sokat ér, mert többségük nem úgy kezdett el tanulni, hogy már a középfokú nyelvvizsga lebeg a szeme előtt. Nálam 10 év telt el a kezdetektől a nyelvvizsgáig, de nem azért, mert annyira tehetségtelen vagyok, hanem mert korán kezdtem, és csak középiskolában lett időszerű a nyelvvizsga.
Annyit tudok mondani, hogy nem hiszem, fél év alatt meg tudod csinálni. Ha meg tudnád, nem lennének kétségeid, nem kérdezősködnél. Több készséget (beszéd, olvasás, írás) is kellene fejleszteni egyszerre.
Utolsó; kétségek között voltam én is, mielőtt letettem, de sikerült átlagosan 84-85%-ra :)
Én a telcet választottam, a szövegértés és a beszéd volt a kedvencem. A hallást és a levelet nem szerettem, az utóbbi lett a legrosszabb. :D (60%...feladat félreértelmezése miatt)
Egy nagyon jó magántanárral, heti 2x szerintem simán menni fog. :D Plusz, otthon napi fél-egy óra videó-, sorozat-, filmnézés angolul segíthet! :)
Nyelvtanról nem tudok mit mondani, azt mindig értettem, ment is, nem mintha nehéz lenne. :D
A telcet tudom ajánlani, nekem könnyű volt a szövegértés és a nyelvtani része is, bár utóbbiban elég sok hibám lett, nem tudom, miért..
A hallásértés nehéz volt,tippelős nagyrészt, de érdekes módon 80% feletti lett. :D
A levél könnyű volt, csak nem arról írtam, amiről kellett volna.. -.-" :D
A beszéd nagyon tetszett, ez a kedvencem, a zenei ízlésünk, a média hatása volt a téma, illetve egy tudományos délutánt kellett szervezni sulisoknak. :)
Idő bőven jó volt mindenhol, ez nem volt probléma, még nekem sem! :D
Ha bármi kérdésed van, írj bátran! :)
Kedves kérdező? Sikerült?
Hasonló cipőben vagyok én is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!