Mikor érdemes ismét angol középfokú nyelvvizsgára mennem?
Ha origo-s feladatokat csinálsz, akkor elég 1 hónap intenzív tanulás. Bár nem írtad le miből hány pontod lett, a 42% már nem rossz teljesítmény, csak nem elégséges:). Szerintem aki már ennyit teljesített, az nagyon túl messze nincs a sikeres nyelvvizsgától.
Szóval szerintem nincs igaza az előttem hozzászólónak.
Én a 2. válaszoló vagyok! Szerintem olyan szempontból igazuk van a többieknek, hogy 2 hónap alatt sokat felejt az ember, ezt magamon is tapasztalom....
Viszont pl. nekem hasonló teljesítményem volt a júliusi vizsgán: 39%, de mivel aznap tudtam, hogy nem lesz meg, nekifeküdtem, megvettem a nagy origo könyvet és az
Origo Angol középfokú írásbeli nyelvvizsga könyvét, utóbbi hasznosabb volt. Szerintem napi 6-7 órát tanultam és az augusztusi eredményem 64% lett. Egyáltalán nem lehetetlen ekkora hátrányt behozni (az enyémből kiindulva csak pár pont kellett volna mindegyiknél a 60%-hoz), pláne, ha valaki kimondottan a vizsgára készül, és manapság az Origo jó nyelvvizsgázóhely. A teszt kivétele után sokkal jobb lett és jóval könnyebb.
Két év folyamatos tanulás után egyetemi tanítás? Hogy merül ez fel benned egyáltalán? Teljesen el vagy tévedve, ebből is látszik.
Tudod mit? Akkor menj csak, fizess be minél előbb, hadd fogyjon a pénzed...
Nézd, nekem 7 hónap alatt sikerült levizsgáznom középfokon, úgy, hogy előtte csak néhány szót ismertem. Aztán több könyv a kezembe került és azokból tanultam a nyelvtant, majd tanárhoz jártam. Nem hagytam ki egy napot sem. Elsőre várható volt, hogy megbukok az Origo vizsgán, kb úgy éreztem, hogy nagyjából értek mindent, de mégsem, és vannak még lyukak a fejembe, amiket be kell tömni. Kicsit bátor voltam, mikor elmentem júliusban, de úgy éreztem ennek meg kell lennie már augusztusban.
Nekem egy dolgot mondott az angoltanárom, aki főiskolán angolul is oktat: középfokon 6-700 órát kell tanulni az angolt egy átlag tudású embernek. A felsőfok, pedig kb 2 év tanulás, és minden nap kihagyás nélkül. Szóval kár volt 2 hónapot kihagynod, de szerintem még fel tudsz zárkózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!