Mikor érdemes ismét angol középfokú nyelvvizsgára mennem?
Az angolt bizony gyakorolni kell, minden nap, és aztán jön magától. De sohasem szabad félbe hagyni, mikor már valaki ilyen eredményt csinált. Ezek szerint túl sok pont nem választott el a sikertől, de bőven van még mit pótolnod. Szerintem is egy kicsit korai még menned, bár lehet szerencséd, de, mint középiskolában angolt oktató tanár ilyenkor jól tudom, hogy kezd már összeállni a kép, de egy nagy massza van az ember fejében. Nos, hogy 2 év alatt már egyetem angolt oktató tanár legyen valaki, kicsit túlzás, viszont a tapasztalatom azt mutatja, hogy aki keményen ráfekszik, annak sikerülnie kell 2 év után a felsőfokú nyelvvizsga, legalábbis angol nyelvből. Azt hiszem, hogy Neked is sikerülnie kellene a középszint, de inkább októberre tippelném, de akkor sikerüljön is, mivel ma mondták a diákjaim, hogy ismét változik novembertől az origo nyelvvizsga. Én azt hiszem nem vagy messze a sikertől, de egyet ne felejts el: szerencsének is lennie kell, és az origo vizsga becsapós a fordítás részével. Elvárják, hogy szépen le tudd fordítani a szöveget, és ne egy zagyvaságot írj! Erre bizony tanulni kell, és minél több időt fordíts erre. Én azt mondtam a nyáron vizsgázó gyerekeknek, hogy napi két szöveget fordítsanak le, és minél rosszabb annál jobban használ. Bármennyire is furcsa, de saját tapasztalatból mondom, akiket tanítok a leggyengébb szövegfordítóknak is nagyon jól tud menni, ha érdekli és komolyan foglalkozik vele.
A hallgatásod viszont nagyon gyengén sikerült... Ezt is orvosolhatod, ha napi szinten több órán keresztül youtube-ozol. Ott sok, pl.: külföldi dokumentumfilmet megnézhetsz angol szöveggel, először szöveg ikont tedd rá, és úgy hallgasd+vele együtt olvasd, majd próbálgasd anélkül használni. Erre is rá fogsz érezni, csak ne add fel, fülelj és szűrd ki a kulcsszavakat a vizsgán.
Sok sikert!
Kedves Mindenki!
Végülis szeptemberben a szóbelim lett meg, most októberben pedig az írásbelim. Nagyon köszönöm, főleg az utolsónak és a kedves Anyukának a biztatást!
#2. vagyok
Gratula! Ezek szerint jól láttam a helyzetet. Bár valószínű kő keményen tanulhattál, mivel hallomásokból eléggé nehéz a középfok angol, origo nyelvvizsgán. Mégegyszer grat!
"és a kedves Anyukának"
A te annyukádat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!