Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Dacból meg lehet tanulni németül?

Dacból meg lehet tanulni németül?

Figyelt kérdés
Sosem kedveltem igazán, de lépten-nyomon belebotlom, hogy jó lenne beszélni. A szüleim beszélik, de egész életemben hallgattam, hogy mennyire nem szeretik ezt a nyelvet, és az embereket sem, akikkel összesodorta őket az élet. Általánosban tanultam 3 évig, de semmi nem maradt meg belőle. Azóta felnőtt lettem, beszélek két másik nyelvet. De ezt nem. Körülöttem viszont mindenki beszéli, folyékonyan. A családomban is, a férjem is, sőt, a két legjobb barátom is, csak én nem tudok. Elég lendületet adhat a dac, hogy megtanuljam? Vonzalmat nem érzek, lelkesedést sem sokat (bár nyelvet tanulni szerettem eddig). A rossz gyerekkori emlékek ellenére sikerülhet? Hogyan kezdjek hozzá? Egyedül tanulnám, nem kérem a környezetem segítségét, mert nem úgy gondolom, hogy nem lenne jó vége, ha közben azt kell hallgatnom, hogy "ne tanuld, tök szr".

2016. okt. 5. 13:40
 1/7 A kérdező kommentje:
* úgy gondolom
2016. okt. 5. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Motiváció nélkül nehéz nyelvet tanulni. Legkönnyebb ha az embernek tetszik az adott nyelv, akkor nem nyűg a tanulása. Én így tanultam az angolt, viszont a nèmetet én sem szerettem. Az élet mégis úgy hozta hogy Bècsben élek, így muszáj volt foglalkozni vele, kell a munkámhoz is és megtanultam. Viszont ha nem lettem volna rákènyszerítve akkor eszembe sem jut, nekem ez volt a motiváció.
2016. okt. 5. 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:

Még annyi hogy szerintem egy nyelvet az adott nyelvterületen èlve lehet a legjobban tanulni. A nyelvsulik adnak egy jó alapot, de ez sokszor messze van az élő nyelvhasználattól.

Sokan azt hiszik hogy tudnak egy nyelven, aztán az adott országba utazva kiderül hogy alig értik meg az élő beszèdet, a szlengről, helyi dialektusról nem is beszèlve.

2016. okt. 5. 14:03
 4/7 anonim ***** válasza:
Ennek a kérdésnek nincs értelme. Egy nyelvhez motiváció kitartás kell nem a másoknak való bizonyítás. Vagy szereted a nyelvet és tervezel vele vagy bele se kezdj. A másik még véletlenül se kezd el magadtol tanulni. Az meg hogy ki kell költözni hogy megtanulni az élő nyelvet stupidity barátom. Ott a Skype, Google hangout és társai.
2016. okt. 5. 14:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Utolsó, akkor olvasd el még 1x mit írtam: "szerintem egy nyelvet az adott nyelvterületen èlve lehet a legjobban tanulni."

Hol van itt olyan hogy ki kell költözni?? Szövegértés.

2016. okt. 5. 19:29
 6/7 anonim válasza:
4#, szerinted jobban meg lehet tanulni a google-val, meg skype-al egy nyelvet mint az adott országban élve és ezek után Digo a hülye... :DDD
2016. okt. 5. 19:46
 7/7 anonim ***** válasza:

Digo, hallod a német az magyar területen tanulható a legjobban szerinted? Mi az hogy adott területen? Az nem egy orszag ? Utolsó, írsz te is a nagy semmiről.

Te valószínűleg a többséget képviselet aki megtehető hogy kint él és úgy sajatitja el a nyelvet, mi? Olyanról nem hallottál hogy language exchange, huh? Vagyis ha én levelezotarsat találok pl Ausztráliában akkor vegyek fel hitelt menjek ki és majd megtanulni a nyelvet, ahelyett hogy bekapcsolnam a gépet kényelmesen hatradolnek és beszélgetnek vele heti 2x-3x. Taps neked.

2016. okt. 6. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!