Melyik nyelvvizsga? Euro, Telc vagy ECL?
Szeretném letenni a középfokot de nem igazán tudom elkülöníteni a dolgokat.(melyik része melyiknek könnyebb/nehezebb)
Szóval: hallás után jól értem a szöveget, beszéddel nincs nagy gondom (megértetem magam ^^), a nyelvtant meg tudom tanulni de rezeg a léc, szövegértés jól megy, viszont olyan hogy levélírás meg fogalmazás.... sikítófrász kerülget tőle :D
Feladatmegoldásban gyorsan haladok, nem szöszölök és átugrom az idegen szavakat.
Ilyen "adottságokkal" szerintetek melyiket lenne érdemesebb? Sulink Euro vizsgahely így nem kéne utazgatni, mondjuk ez nem igazán szól bele..
Előre is köszi :)

"TELC tróger könnyű!"
Szerintem menj vissza a politika topikba, és ott oszd az észt.

Most hoztam haza a TELC angol kompex középfokú bizonyítványomat. Közel 90% lett. Én csak ajánlani tudom!
Szóval:
Szóbalije egyáltalán nem nehéz.
Írásbelit nagyon jól be lehet gyakorolni a próbatesztekkel, nyelvtani részt is. Nem a, b, c, teszt, hanem szövegbe szavakat kell illeszteni megadott szavak közül.
A levélírásnak is be lehet gyakorolni a sémáit, ráadásul még választhatsz is 2 téma közül.
Általában vagy panaszlevél, vagy pályázat, vagypedig állásra jelentkezés, vagy valami esemény szervezése. Megvannak hozzájuk a sablonok, és a formaságok, ha azt megjegyzed, már fél siker, fogalmazás nélkül.
:)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!