Melyik ér többet, a TELC vagy az ECL nyelvvizsga?
Figyelt kérdés
Most szeretnék németből egy B2-es nyelvvizsgát letenni. A kérdésem az lenne, hogy melyik az elfogadottabb itthon valamint külföldön, melyiket tekintik "jobbnak"?2016. aug. 30. 13:09
11/15 anonim válasza:
Olvasd már el mit írtam ember, ne csak kötekedj...
12/15 anonim válasza:
Hiába próbáltok beszólogatni neki, akkor is igaza van. Nem fogadják el a TELC vagy az ECL nyelvvizsgát németországi továbbtanuláshoz. Ott ahogy leírta TestDaF vagy Goethe nyelvvizsgákat kérnek az egyetemek. Meg lehet nézni bármelyik egyetem honlapján. Még legfeljebb középiskolai tanulmányok alatt fogadnak el ilyen TELC vagy ECL nyelvvizsgákat, hogy ne kelljen 1 évet az adott osztály megkezdése előtt nyelvet tanulnod.
13/15 anonim válasza:
"Meg lehet nézni bármelyik egyetem honlapján. "
Két random német egyetem honlapját néztem meg:
TUHH
Der Nachweis ausreichender deutscher Sprachkenntnisse wird erbracht durch eines der nachfolgenden Zertifikate:
.....
das Zertifikat "telc Deutsch C1 Hochschule".
LMU
Nachweis der Deutschkenntnisse:
.....
telc Deutsch C1 Hochschule: Europäisches Sprachenzertifikat
Nem fogadják el mi ?
14/15 paja0000 válasza:
TELC-et és ECL-t is elfogadják az egyetemeken, ha meg diplomád lesz egyszer valószínűleg azt is, de ha estleg kaptok majd Europass mellékletet akkor meg főleg el fogják fogadni, erre egyezmények vannak amiket meg tudsz nézni neten, minden fent van, ahogy azt itt be is másolták neked...
15/15 anonim válasza:
Nem fogadják el értésétek már meg. :D Szép és jó, hogy gyorsan betudtál másolni 2 egyetemet, ami kiírta a honlapjára elfogadják, de a gyakorlat mást mutat. Kérni szokták a TesDaF & Goethe páros közül az egyiket. Nem egy helynél kérték még azért a TELC mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!