Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik ér többet, a TELC vagy...

Melyik ér többet, a TELC vagy az ECL nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Most szeretnék németből egy B2-es nyelvvizsgát letenni. A kérdésem az lenne, hogy melyik az elfogadottabb itthon valamint külföldön, melyiket tekintik "jobbnak"?

2016. aug. 30. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
49%
Itthon teljesen mindegy a kettő, kint meg egyiket se fogadják el.
2016. aug. 30. 13:13
 2/15 anonim ***** válasza:
59%
#1 Szerinted egy telc gGmbH (Frankfurt am Main) központú akkreditált B2 es német nyelvvizsgát nem fogadnak el külföldön...
2016. aug. 30. 13:16
 3/15 anonim ***** válasza:
21%
És mégis mire fogadjanak el? Ha dolgozni mész, akkor a kutyát nem érdekli a nyelvvizsga, ott beszélned kell. Ha pedig tanulni mész, oda legalább TestDaF és/vagy Goethe nyelvvizsga kell, a kérdésben említettek egyike sem jó...
2016. aug. 30. 13:19
 4/15 anonim ***** válasza:
57%
A telc is nemzetközileg elfogadott
2016. aug. 30. 13:42
 5/15 anonim ***** válasza:
59%

Tudtommal mindkettő elfogadott, de szerintem egyéne válogatja. Amikor én Dániába jelentkeztem, nekem azt mondták, elfogadják a TELC-et és az ECL-t is, pont ez a két fajtám van, németből B2-es ECL, angolból B2-es Telc, C1-es ECL.

Én az ECL-t tanácsolnám neked kérdező, mert szerintem jobb vizsga, könnyebb megcsinálni.

2016. aug. 30. 15:00
 6/15 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó vagyok, hozzátenném, hogy nem vagyok benne biztos, hogy mindenhol elfogadják! Kérdezd meg a vizsgaközpontban, ott muszáj tudniuk.
2016. aug. 30. 15:02
 7/15 anonim ***** válasza:
59%
#3 ez úgy ahogy van nem igaz, nem csak az általad említett 2 nyelvvizsgát fogadják el. Lehet van olyan hely, ahol igen, de nézd meg pl. a Dániás választ vagy pl Bécsben az egyetemen is elfogadnak 9 féle nyelvvizsgát, pl telc köztük van.
2016. aug. 30. 16:03
 8/15 anonim ***** válasza:

De Dániában gondolom nem németül tanult a válaszoló, hanem angolul.

Mivel a konkrét kérdés német nyelvre vonatkozik, feltételezhető a német nyelvterületen való továbbtanulás, amit írtam, az Németországra vonatkozik..

2016. aug. 30. 18:54
 9/15 anonim ***** válasza:
59%
Nem, a válaszoló nem németül tanul, hanem angolul, így angol nyelvvizsgát kértek, B2-est. Megkérdeztem, jó-e a Telc vagy ECL (folyamatban volt a felsőfokom, jelentkezésre meg is lett) és azt mondták, tökéletes. Ebből eredően mertem kijelenteni, hogy nem csak Mo.-n elfogadott, de tanácsoltam a Kérdezőnek, hogy az intézménynél, vagy vizsgaközpontban kérdeklődjön. Bár mint Telcnél, mint ECL-nél kaptunk egy angol/német nyelvű vastag papíros lapot is, Dániába azt kellett elküldenem, nem a bizonyítványt.
2016. aug. 30. 21:46
 10/15 anonim ***** válasza:
59%

"amit írtam, az Németországra vonatkozik.."

Szóval azt mondod, hogy egy alapból németországi központú német B2 akkreditált nyelvvizsgát (telc) nem fogadnak el Németországban.

2016. aug. 30. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!