Sikertelen német (B2) szóbeli után hogyan készüljek fel a következő alkalomra? (Corvinus nyelvvizsga)
Az igazság az, hogy 3 év kihagyás után (az érettségim 2013-ban 4-es lett) tavaly szeptemberben az egyetemen elkezdtem járni a gazdasági szaknyelvi nyelvvizsga felkészítőre, mert vagy gazdasági közép vagy sima felsőfokú kell a diplomához. Heti 4 óra volt, a vizsgafelkészítő könyvet vettük át az 1 év alatt. Nyáron sokat készültem a vizsgára, bár a hallás utáni szövegértés annyira sosem ment jól, de szóbelire az összes témakört átrágtam. Én voltam az első a szóbeli vizsgán, vizsga közben azt éreztem, hogy egész jól megy, majd mikor a vizsga legvégén kifüggesztették az eredményt nagyot csalódtam: 60-ból csak 28 pontot értem el. A hallás utáni szövegértés 20 pontos, azaz a kettő összesen 80 pontból áll, aminek a 60%-a 48 pont. Tehát esélytelen, hogy sikerüljön, mivel a maximális 20 pontot kizárt, hogy elérem a hallás utánin. Ráadásul enyém lett a legrosszabb szóbeli eredmény, bár a többieké is 30-40 pont között mozgott csak). Teljesen elkeseredtem, sokat készültem rá, de ezek szerint kevés volt. Januárban lesz a diplomaosztóm, január 4-én még lesz egy nyelvvizsga, de nagyon félek, hogy mi van, ha akkor sem sikerül.
Mit tudtok ajánlani, milyen technikával tanuljak? A szituációkra hogyan tudok a legjobban felkészülni?
Valamint azon gondolkoztam, hogy nem lenne-e érdemesebb egy független helyszínen megtenni a következő vizsgát, ugyanis a mai napon az eddigi némettanárom vizsgáztatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!