Origo nyelvvizsga rendszerről mi a vélemény?
Vizsgáztam origó szóbelin, közép és felsőfokon is. Közepen nagyon kedvesek a vizsgáztatók, mosolyognak, próbálnak segíteni, érződik, hogy azt akarják kideríteni, mit tudunk.
Felsőfokon, viszont végig fapofával ülnek, köcsögök, próbálnak minél jobban megszívatni
szerintem semmikeppen se origo legyen. en mar voltam ott de nagyon nehez volt. a szovegertes nagyon nehez volt, levelek temai szornyuek voltak. a forditas viszont eleg konnyu volt. de csak az volt a konnyu. pedig en mar 2eve erre a nyelvvizsgara krszultem.
de erre csak azok mennek akik nemettanarnak keszulnek (elvileg)
Novemberben voltam Origo angol B2 szintű komplex (kétnyelvű) nyelvvizsgából. Komplexre ne menjél, mert nagyon nehéz a kettőből felkészülni. Én a könyvükből gyakoroltam és magántanárhoz is jártam, de sajnos megbuktam a vizsgán. A szóbeli része viszonylag könnyű csak szerencse kell hozzá, hogy jó téma legyen magnóhallgatásnál :D Ha nem éred el a minimum pontszámot belőle akkor lehet akármilyen jó a beszédkészségnél elért százalékod a magnó miatt valószínűleg nem lesz meg. :/
Annyi a jó az origo-nál, hogy minden hónapban van vizsga míg a többinél csak 2 havonta.
Talán a BME nyelvvizsgára érdemes befizetni, nekem is sokan ajánlották az elmúlt hónapban. A BME viszonylag "vizsgabarát". Vannak fent vizsgafeladatok is, amiket letölthetsz. Én most náluk próbálok szerencsét. :D
Részletesen kifejtve (#3-6 válaszokban) milyen a szóbeli, írásbeli origo/itk/onyc (rigó) nyelvvizsga és felülvizsgálati rendszerük:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelvt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!