Német nyelvtanulás?
Németül szeretnék tanulni, csak nem tudom hol kellene elkezdeni. 4 évig tanultam, de nem volt valami jó tanárom, tehát a nagyon alapoktól többet nem tudok jelenleg. Angolból viszont felsőfokú nyelvvizsgám van. Össze lehetne hozni valahogy az angolt és a németet? Úgy értem, jobban megragad, ha például egy német szóhoz az angol illetve magyar jelentését is hozzáteszem?
Illetve milyen irodalmat ajánlanátok?
Össze lehet hozni az angolt a némettel, még valamennyire segíteni is tud, mert sok szó németül is hasonlóan van, mint angolul.
Én is most kezdtem el újratanulni, így azér tudok segíteni. Én a Ponstól a német kezdőknek könyvét ajánlom, újrakezdőknek szerintem pont jó. Mások szokták még ajánlani a Lazán németül könyvet, de erről nem tudok írni milyen, mert nem próbáltam még ki.
Kiegészítésnek meg tudod még használni a Duolingon a német kurzust (angol nyelven van, de szerintem nem okozna gondot neked).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!