Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki segítene nekem a...

Valaki segítene nekem a passive voice-szal?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele,hogy mikor használjuk,meg tudom a képzését is,de ha pl van egy szöveg,és abban meg van ada h alakítsd át,amiben lehet activ is meg passive is,akkor nem tudom,mit tehetek?na meg,hogy mikor nem lehetséges passivet csinálni,amikor nincs tárgy.Pl egy mondta:Martin always wears casual clothes,ebbol miért nem lehet?van tárgy?

2016. aug. 12. 14:13
 1/4 anonim ***** válasza:

Jobb szótárak megjegyzik, ha egy igét általában passzívban vagy nem passzívban szokás használni.

De azért az átlag mondat, amiben vagy tárgy vagy netán még részeshatározó is, az átalakítható passzívvá, mint pl a They gave me a leaflet-ből:

I was given a leaflet.

A leaflet was given me.

Ami a kérdésed végét illeti, a mondatban a (lefordított) "ruhát" szó az vajon mi, ha nem tárgy?

2016. aug. 12. 14:27
 2/4 anonim ***** válasza:

Semmilyen szabállyal nem fogsz sokra menni.

Egyszerűen meg kellene nézni néhány száz mondatot, hogy mikor is használják.

2016. aug. 12. 14:45
 3/4 anonim ***** válasza:
A leaflet was given to me.
2016. aug. 13. 20:57
 4/4 anonim ***** válasza:
To-val is jó, persze.
2016. aug. 14. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!