Sürgős! Német nyelvvizsgára megfelelő Formailag egy ilyen levél, vagy hiányzik még valami?
Város, den nap.hónap.év
Betreff: ami éppen (mindez teljesen jobb oldalt)
Megszólítás,
bevezetés.......
...........
Valami ide is....
.....
Lezárás....
Mit freundlichen Grüßen, stb:
A nevem.
Elsősorban a címzés érdekelne, ugyanis én mindvégig így írtam meg, mikor gyakoroltam a nyelvvizsgámra, ám láttam olyat is, ahol először a saját lakcím van, alatta az, ahová küldöm, s csak utána következnek az általam leírtak, a Város, den, stb.-t is beleértve. Az feltétlenül szükséges? És ha igen, azok is jobb oldalt vannak? (Office híján csak WorldPad-ban tudtam megnyitni a dokumntumot, és tördelés nélküli katyvasz volt egy része, ezért kérdem.)
Illetve a megszólítást és a bekezdéseket beljebb kell kezdeni?
Fontosak lennének a válaszok, holnap lesz a vizsgám. Mindeddig abban a tudatban voltam, hogy rendben felkészültem, ám most erősen elbizonytalanodtam. Mondjuk a némettanárom nem mondta, hogy nem jó... Ezét sem gyanakodtam mindeddig.
A válaszokat előre is köszönöm!
Ha jól látom, ez email, vagy pedig hivatalos levél. Ez esetben:
A legelejére kell, hogy kitől: von ......
Utána, kinek: zu.......
Betreff:
Megszólítás, vele egy sorban a dátum (ahogy írtad)
SEMMIT nem szabad beljebb kezdeni. A tagolás sorkihagyással történik.
Von: Kiss, Péter
Budapest, Halas Straße 4.
H-1125
Zu: Müller, Martina
München, Schillerstraße 18.
D-888655
Betreff: Lieferungstermin
Sehr geehrte Frau Müller, (vele egy sorban jobb oldalon dátum)
ich......... (amit közölni akarsz, sorkihagyásos tagolással, minden egyes bekezdést sor elején kezdeni)
Mit freundlichen Grüßen
Péter Kiss (vagy Kiss Péter)
Most már mindegy...
Remélem, nem vonnak le túl sok pontot érte, de azért köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!