Német nyelvvizsgára készülök, és bár minden feladatot megcsinálok becsületesen, de félek tőle. Milyen tanácsokat tudnátok adni?
Igazából csak a szóbeli részétől nem félek :D Úgy érzem, hogy a Discussionban és a képelemzésben azt dobom be, amim van, és amit ki tudok facsarni magamból.
De olyan nehezen megy a levélíráshoz a gondolatgyűjtés :( Próbálok a német nyelvtanban gondolkodni, és aszerint írni, de nem mindig megy.
A szövegértésem nagyjából jó, viszont a hallásutánim 10/2-es átlagban van :(
Tudnátok valami tippeket adni nekem?
Nem megváltást kérek, csak 1-2 jó tanácsot :D
Előre is köszönöm! :)
Magyarul, szóval a mndennapi életben nincs probléma a hallásoddal?
A hallás utáni értéshez a gyakorlási fázisban hallgasd meg háromszor is a szövegeket, hátha harmadjára jobb lesz az eredmény, persze később ezt el kell hagyni. Eleget gyakoroltad a hallás utáni értést? Ehhez sok vizsgaanyagot kell begyűjteni, az érettségik fenn vannak a neten. A középszinttel kezdd, ha az már jól megy, akkor lépj tovább. Megoldás után olvasd el hallgatás közben a szövegkönyvet, hogy beazonosítsd, mit nem értettél vagy értettél félre. Sok múlik a szókincsen is, esetleg azért nem érted meg, mert ismered az adott szót.
A levélírásnál ne a nyelvtant tartsd szem előtt, hanem a témát. Nem olyan hosszú levelek ezek, ha a megadott szempontokról néhány mondatot írsz, már megvan. Nem kellenek magasröptű gondolatok, csak teljesen hétköznapiak.
ECL nyelvvizsgára készülök, és mindenképp ezt szeretném letenni, bármennyire nehéz is :(
Próbálok német számokat hallgatni, filmnézéshez egyszerűen nincs kedvem, mert úgysem értem, nem is hallom, és a szavak jelentését sem ismerem.
Magyarul egyébként jól hallok :D rra jöttem rá, hogy talán az a problémám, hogy kiválasztósnál a válaszokra figyelek, és persze, hogy mind a 4 lehetőséget elmondja, csak ugye értelmileg 1-et említ meg helyes válaszként (remélem értitek :D), szóval legalább már tudom, hogy erre oda kell figyelnem.
Próbálok majd valamit alkotni :D
Köszi mindenkinek! :)
Hát, nem tudom.
Én gondolkodom a BME-s nyelvvizsgán.
Munkahelyhez ugyanannyi pontot ad, nagy dolgot nem szeretnék kezdeni a némettel... ha meg mégis kell munkahelyre, nem hiszem, hogy a nyelvvizsgatípust fogják nézni. Ennél többet érnek az idegeim :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!