Angolosok! én úgy tanultam, hogy magánhangzóval kezdődő szó előtt az "an" határozatlan névelőt használjuk, nem? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
viszont sokszor látok angol nyelvű szövegben másfajta alkalmazást, pl éppen pár perce olvastam: I just cant believe he'd risk his life and meal just for a ego-based "fair fight".
nem úgy éenne, hogy for aN ego-based fight?
vagy ez valamilyen amerikai nyelvhasználat/rétegnyelv?
2010. ápr. 16. 23:42
1/8 anonim válasza:
lehet el lett irva..ők is hibázhatnak..
2/8 A kérdező kommentje:
"viszont sokszor látok angol nyelvű szövegben másfajta alkalmazást"
nem ez az első alkalom, hogy ilyet látok, sőt elég gyakran. ezért gondolom, hogy nem elírás.
2010. ápr. 16. 23:54
3/8 anonim válasza:
Sok helyen én is így olvasom. Nem tudom miért lehet, nem hiszem, hogy ennyiszer és ennyien elrontanák.
4/8 anonim válasza:
Szerintem azért írta így, mert "a fight" a helyes, és a fight-tal egyeztette a névelőt. Másrészt: az "a ego" nem mindenki számára hangzik furcsán, mert egyesek [ei]-nek ejtik az "a" határozott névelőt.
5/8 anonim válasza:
Nagyon sokan publikálnak a neten angolul, nem csak angolok, így bőven akadnak nyelvi hibák. Amikor ilyet olvasol, nézz utána a honlapnak, hogy milyen országból származik.
6/8 anonim válasza:
A kiejtéstől is függ, hogy a, vagy an kerül a szó elé. Pl. a hour szó mássalhangzóval kezdődik, mégis an van előtte, mert 'áuör' nek ejtik. Amit meg te írtál be példának szerintem szimplán elírás, de javítson ki valaki, ha tévedek!
7/8 anonim válasza:
Ez egyfajta Angol szleng, amely az irásmódban is megljelenik. Ez olyasmi mintha nálunk azt mondanák hogy "A" nagy ő. Pedig úgy mondanánk hogy az ő. Egyfajta mérték rendszer. Kiemeli a fotosságot és magasabb helyre helyezi azt. :)
8/8 anonim válasza:
kiejtestol is fugg, ezt kiejtve nem feltetlen kell oda az az n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!