Napi 4 óra intenzív nyelvtanulás mire elég?
Most egy közepes szinten vagyok, középfokú nyelvvizsga meglenne úgy érzem. A nyelvtani résszel van sok gondom, ezt ellensúlyozza az, hogy a hallás utáni értésem meg nagyon jó. Szókincsem is nagyobb, mint a sima középfok elvárná.
Most van 2 szabad hónapom, elég arra, hogy egy nagyon erős középfokra feljussak?
Szavakat gyorsan tanulok, szövegértésem is jó, hallás utáni is, mint említettem. Inkább a nyelvtan ami húzós, élőbeszédben is inkább az egyszerű mondatokat preferálom, egyszerű jelen/múlt/jövő használatával.
Dohár Péter: Kis angol nyelvtan
elég jó
Napi 4 óra arra jó, hogy egy hónapon belül megutáld az egészet. Szerintem vedd le a magyar feliratot, az csak eltereli a figyelmed. Ha felirat kell, akkor angol legyen.
Beszélgess sokat az italki.com-on anyanyelvűekkel, és erőltesd az összetett mondatokat. Akár úgy is, hogy adott nyelvtani részt begyakorlod, majd erőlteted, hogy szóban is használd. Koncentrálj rá, hogy fejlődj benne!
Köszönöm! :)
Igazából nem szeretek neten másokkal beszélgetni, de ez esetben lehet kivételt teszek.
A napi 4 órát is akkor csökkentem 2 max 3-ra, illetve a filmes tanácsot is megfogadom.
A könyv címet is köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!