Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A nyelvi érettségit tényleg...

A nyelvi érettségit tényleg kiváltja a nyelvvizsga?

Figyelt kérdés
Az érdekelne,hogyha én most leteszem németből a B1 szintet akkor nekem ki van váltva az érettségim? Vagy csak a B2 az elfogadott?

2016. jún. 29. 12:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Az emelt érettségisre gondolsz? Én kéttannyelvűs vagyok, de van olyan ismerősöm, aki önszorgalomból otthon felkészült, és ugyanilyen rendszerben érettségizett. Nem tudom a menetét, biztos egy halom papírt meg kérvényt kellett beadnia, de lehetséges volt.
2016. jún. 29. 14:29
 12/14 anonim ***** válasza:
44%
Ez a lehetőség a vonatkozó kormányrendeletben "A nemzetiségi nyelvű és a két tanítási nyelvű érettségi vizsgára vonatkozó külön rendelkezések" között szerepel, tehát nem hiszem, hogy más iskolában vizsgázókra is. De ha mégis, akkor se éri meg, mert sokkal egyszerűbb letenni egy felsőfokot, mint idegen nyelven újratanulni 2 tantárgy többéves anyagát, civilizáció esetén pedig külön osztályozóvizsgázni.
2016. jún. 29. 14:46
 13/14 A kérdező kommentje:
10-es válaszoló: köszönöm :)
2016. jún. 29. 19:49
 14/14 anonim ***** válasza:
90%
Nyelvtanár vagyok, érettségiztetek. A nyelvi érettségit semmi sem váltja ki. Ha felsőfokú nyelvvizsgád van, az sem. ellenben én azt szoktam tanácsolni tanítványaimnak, hogy érettségizzenek emelt szinten, és ha 60 %-ot elérnek, az kormányrendelet szerint egyenértékű egy középfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával az adott nyelvből. Ezért nem kell fizetni. A nyelvvizsgáért viszont igen, és attól függetlenül érettségizni is kell.
2016. jún. 30. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!